Efter att ha tjatat hål i huvudet på vänner och familjemedlemmar angående kost, hälsa, träning, lågkolhydratskost och olika dieter/livsstilar så bestämde jag mig för att starta den här bloggen, med det fyndiga namnet LouiseCHF (Tack Malin för idén!) som står för Louises LCHF.
Kost och hälsa är en del av allas liv, så även i mitt. Sedan jag fick upp ögonen för GI, för många år sedan nu, har jag varit intresserad av just kolhydrater, de olika typer som finns och hur de påverkar oss. Proccesserade, rent socker, stärkelse som pasta, potatis, bröd och ris. Behövs detta för att leva ett hälsosamt och friskt liv och vilka ska vi i så fall välja?

Frågan är stor, svår och dagligen möts vi av olika budskap i vår omgivning, från amatörer till kostexperter och de som bara vill tjäna pengar på sina egna produkter oavsett hälsoinverkan – vad ska vi egentligen tro på, och det viktigaste: vad mår JAG bra av och hur hittar jag den livsstil som passar just MIG bäst?

I den här bloggen hoppas jag kunna inspirera, uppröra,
slå hål på myter, skapa debatt, nya tankar och nyfikenhet kring lågkolhydratskost men även kring livsmedel och hälsa i stort. Välkomna!

 

Exempel på lchf-pizza, godare än vanlig pizza enligt mitt tycke!

2 svar på ”L(ouise)CHF – low carb, high fat”

Lämna ett svar