Fika hit, fika dit. Alltid ska det fikas – och det är väl mysigt! Jag har dock aldrig varit en fikamänniska, tackar oftast nej till kakor, tårta och bakelser. Jag tycker helt enkelt inte att det är speciellt gott. MEN ibland gör jag undantag, som tex idag hemma hos farmor och farfar!

Jag kände mig så dum att tacka nej när hon tinat bullar i ugnen, kokat kaffe (mums!) och fixat för att vi skulle ha mysigt fika. Försökte tala lite lchf, socker, kolesterol etc men fick mest mothugg. Hon är envis och det är jag med så tillslut avslutade vi diskussionen. Jag ville låna henne Matrevolutionen men den vill hon inte läsa, synd. Hon brukar vara öppen för det mesta men är “så trött på vad man ska och inte ska och snart får man väl inte äta någonting.”

Det är just det här jag vill hjälpa till att motverka – förvirringen och de felaktiga kostråd som så ofta ges idag! “Jag litar på mina läkare på vårdcentralen.” sa hon. Hm, jag ska nog låna ut boken trots allt, det skulle vara väldigt spännande att höra hennes åsikt kring den, för min Farmor har mycket kloka åsikter.

Hon kommer antagligen inte läsa det här. När jag berättade vad min blogg handlar om konstaterade vi båda att hon aldrig kommer besöka den. Så less är hon på det eviga “förbudskriget” kring mat. Jag förstår henne absolut, men jag tycker det är så spännande och så intressant. Kan inte hålla mig borta, och vill inte det heller 😉

20120731-192948.jpg

Min Farmors oerhört goda vaniljbullar! Har man ätit dessa vill man inte ha något annat…

Lämna ett svar