För dig som liksom mig inte vill lägga ut ett par hundra men ändå vill läsa en intressant bok – e-böcker! En smart grej jag ofta glömmer bort. Martin Ingvar & Gunilla Eldhs ena bok “Hjärnkoll på vikten” går att låna på Elib, som är Örebro läns e-bibliotek. Googla och leta, kanske finns ditt bibliotek också online!

Nu vet jag i alla fall PRECIS hur resten av kvällen ska spenderas… 🙂 Först supergod kycklingburgare, sedan joggingdejt med J, städning och nu läsning. Perfekt tisdag!

Bild

Bokens baksida:

För många är bantning en serie misslyckade experiment.
Trots kaloriräknare, stegmätare, hushållsvåg och viktcoaching går vikten snarare upp än ner.

Att det enda som hjälper är att äta mindre och röra sig mer är något som överviktiga fått höra till leda. Men så enkelt är det faktiskt inte. Vägen till en framgångsrik och hållbar viktkontroll går via hjärnan. Den har en överordnad roll när det gäller vårt grundläggande behov av mat och dryck. Hjärnans belöningssystem är en osynlig supermakt som styr vårt handlande på gott och ont, och som föredrar mat som skjuter blodsockernivån i höjden och ger oss en omedelbar kick.
I den här boken får du veta hur man samarbetar med belöningssystemet i stället för att kämpa emot det. Det är lättare att banta med än mot hjärnan! Hjärnkoll på vikten vänder sig både till dig som vill gå ner i vikt och till dig som ger råd om vikt och hälsofrågor.

Lämna ett svar