I söndags morse hade jag 6.3 i blodsocker när jag vaknade. Då hade jag ätit socker både fredag och lördag.

Imorse när jag vaknade låg jag på 4.3 och har kört stenhårt på lite kolhydrater sen i söndags.

Det är roligt att se vad som händer med kroppen och blodsockret beroende på hur och vad man äter, samt hur jag mår fysiskt. Dock får det inte bli en fixidé att hålla ständig koll på blodsockret…

Som ni vet förespråkar jag att lyssna på kroppens signaler, och jag vill inte att min livsstil ska innehålla kontroll av antal kolhydrater, väga mat, ständig koll på blodsocker och ketoner. Sånt har man ju hållt på med halva livet fast det har varit räkna kalorier, hålla koll på fettprocenten och väga maten… Det funkar inte i längden att leva så och att vara fixerad vid siffror och mått, nej det finns viktigare saker i livet.

Men såhär i början kan det vara bra att ha lite extra koll, dessutom tycker jag det är ROLIGT. Så länge det är det och inte blir ett tvång att må dåligt över, go for it.

Har en jättespännande idé för middagen ikväll, vad får ni veta senare!

20120807-110143.jpg

2 svar på ”Vikten av kontroll, räknande och… är det så viktigt?”

  1. Det är jättekul att hålla koll på såna saker tycker jag! Hade en pojkvän med diabetes som hade en sån mätare och då mätte jag hela tiden. Högsta blodsockret jag haft var 11,7 efter att ha ätit torkad frukt, helt galet mycket socker i det! Lägsta var 3,5 efter att inte ha ätit på 3 dagar. Spännande att se vad som händer i kroppen, men man får inte bli för besatt som sagt! 🙂

    1. Jag måste köpa nya blodstickor, fick bara med 10 st och som sagt, det är verkligen intressant! Sjukt m den torkade frukten… Och det anses NYTTIGT!

Lämna ett svar