Intressant videoklipp kring lchf för hela familjen – passar det barn att äta enligt lågkolhydratsprincipen och med naturliga fetter i stället för lightprodukter och margarin?

Kostdoktorn Andreas Eenfeldt frågar även Monique om hennes syn på överaktiva barn och effekten de får av att äta riktig mat dvs utesluta mjöl, socker, margariner och lightprodukter. Monique delar också min åsikt kring barns vällingdrickande. Jag har inte egna barn men som det känns nu kommer jag aktivt välja bort (köpe)välling till mina barn om jag får några i framtiden. Välling är inget som diskuteras mer ingående i den här intervjun, men googlar du välling och lchf kan du hitta en rad intressanta diskussioner kring vällingens vara eller inte vara!

Monique är mamma till tre barn, pedagog inom förskolan, kostrådgivare och fitnesssinstruktör. Besök gärna Moniques hemsida Lifezone.

(Nej, jag tycker absolut inte att barn ska sättas på “diet”. Inte något barn, oavsett vikt. Däremot tycker jag barn ska erbjudas näringsriktig mat som håller dem mätta och ger dem ett jämt blodsocker, oavsett ev övervikt eller ålder. Det tror jag dom mår bäst av, liksom vi vuxna.)

2 svar på ”Är LCHF till för hela familjen – även barnen?”

Lämna ett svar