Om ni inte är hungriga – äter ni då? Det självklara svaret här borde vara nej. Fast det är inte det svar som jag förväntar mig, för jag tror att några av er äter ibland för att det är gott, för att det är socialt, för att inte vara oartig när det bjuds och för att vi har fått lära oss att äta frukost mellanmål lunch mellanmål middag och kvällsfika.

Tusen tankar snurrar i mitt huvud just nu – hjälp mig! Måste vi äta om vi inte är hungriga?

2 svar på ”Måste jag äta?”

  1. Jag äter 3 gånger om dagen även om jag inte är hungrig men jag äter inte särskilt mycket om jag inte är hungrig, snarare lite soppa (typ grönsakssoppa eller tomatsoppa) eller en frukt eller ett ägg eller ett glas nyponsoppa eller så. Jag äter hellre flera små mål mat än få större. Jag litar på att man håller igång förbränningen om man äter regelbundet. Jag vet också av erfarenhet att just min kropp blir väldigt sötsugen på kvällen om jag hoppar över ett eller ett par mål mat. Därför äter jag hellre fyra köttbullar till lunch även om jag inte är hungrig än brottas med ett chokladsug på kvällen. 🙂 Huruvida man ”måste” eller inte är ju upp till hur var persons kropp fungerar. Min kropp fungerar på det här viset. Andra fungerar säkert jättebra med att strunta i att äta om de inte är hungriga.

    Sedan kan vi väl kalla det ”kvällsmat” istället för ”kvällsfika”? Jag hatar ordet fika. Det betyder bara kakor och bullar för mig. och dricker man inte kaffe betyder fika per automatik saft (inte fun light varianten… haha…) Kvällsmat däremot kan betyda ett glas mjölk och en finncrisp med ost. Tycker inte du att ordet fika är ett ord som är kopplat till kakor och bullar? Jag blir skräckslagen när jag hör ordet ”fika”. Det betyder enbart socker för mig.

    1. Min relation till kvällsmat är middag. Jag är uppväxt med att kalla målet vid 17-tiden för kvällsmat vilket det känns som resten av svenska folket kallar för middag?

      Och eftersom jag äter något litet när jag kallar det kvällsfika så tycker jag inte att kvällsmat platsar in där 😉 Jag fikar inte kakor, tårta, bullar etc så jag kopplar det inte till ”onyttigheter”, mitt fika är riktig mat och kaffe/te/vatten/lightläsk.

Lämna ett svar