Imorgon kväll kommer min vän Johanna hem till mig och sover över eftersom vi tidigt på onsdag morgon åker till flygplatsen och hon bor i en annan stad.

Jag har lovat att köpa hem en flaska (men bara en!) rödvin så vi kan ta några glas för att fira in resan. Yes, redan dags att börja synda igen…

… Men rödvin är ett bra alternativ för oss som äter lågkolhydratskost. Kom bara ihåg att alkohol är ett gift vilket betyder att det är prio ett för din lever att förbränna och få bort ur kroppen.

Såhär ser det ut:
1. Alkohol
2. Kolhydrater
3. Fett
4. Proteiner

I den ordningen förbränner din lever olika ämnen . Hur ett par glas rödvin påverkar DIG och ditt blodsocker är individuellt.

Blir du mer sötsugen eller hungrigare? Är det värt att avstanna förbränningen/ketosen för att ta ett par glas vin? Lyssna på kroppen, dig själv o känn efter. Det handlar om DIG – du ska må bra, vara nöjd och trivas med livet och dina val. Jag kan inte tala om vad som är rätt eller fel!

Klarar du av det och trivs finns det ingen anledning att “välja bort” något. Du ska leva och må gott resten av ditt liv.

Ska leta runt efter ett gott rödvin med få kolhydrater så berättar jag för er imorgon. Billigt ska det också vara såklart 😉

Även torrt vitt vin, champagne, mousserande, vodka, whisky och cognac är vad man brukar anse som “lchfvänliga”.

Likörer, cider, öl och drinkar är tyvärr fullproppade med kolhydrater och socker.

Och en kall öl i solen som är så gott – London calling baby, vi får se hur jag förhåller mig till kolhydratsrika drycker där, men som det känns i skrivande stund är jag nöjd även utan.

Och en liten påminnelse: äter du lågkolhydratskost kan det hända att du reagerar annorlunda på alkohol än vad du gjort innan, så var försiktig! 🙂

20120903-223634.jpg
Så gott, och med få kolhydrater

20120903-224157.jpg
Lockande, fin och oftast god, med mycket dolt socker

20120903-224828.jpg
Avnjutes helst kall i värmande sol, men är tyvärr fullproppad med kolhydrater

Lämna ett svar