Igår när jag smsade med min syster så diskuterade vi att vår mamma ska komma och bo här.  Min syster L sa att mamma har oroat sig för att hon inte vet hur man lagar lchf! Hur gulligt är inte det? Så här är det nämligen… Min mamma ska bo hos mig för att ta hand om mig och hon kommer därför ex laga maten till oss. Känns som att det är jag som borde ta hand om min mamma men nu blir det inte så. Ringde henne ikväll och det blev mycket matprat!

.- Jaha, men vad äter du då? Äter du potatis?
– Neeeeeeeeeeeeeej ingen potatis!
– Jaha, vad äter du då, kött och sås?
– Ja, och grönsaker! Läser du inte min blogg?
– Ja jo nja. Men du äter inte grädde eller?

Så diskuterade vi lite om att JO jag äter grädde, smör och ost, nej ris äter jag inte. Nja jo jag kanske kan äta kinamat men dom har säkert socker i ex såsen. Men du dör väl inte av att äta lite sånt där vad det nu heter, kolhydrater, nä men jag vill inte. Ok. Hon accepterar.

Skickade en liten lista på vad jag äter till henne på facebook och fick det här till svar:
Vad är grok som du kan småäta? Haha går ölkorv ner lätt. Ser ju jättegott ut allt! Jag hoppar ju gärna potatisen för gillar inte det något vidare. Tror att jag ska fixa maten åt oss ska du se! Då får du väl äta broccoli o blomkål? Bara att koka in i ugnen med grädde o lite ost på-

Jag är otroligt glad och smickrad över att hon är så engagerad i min kosthållning och visar intresse för den.  Mamma är dessutom typ 1 diabetiker, redan för ca 4 år sedan försökte jag få henne o pappa att läsa Annika Dahlqvists bok men dom var inte så intresserade. Vore så roligt om jag kan “omvända” mamma när hon är här… 😉

Fram med alla lchf-böcker tills mamma kommer alltså. Jippie!

Ett svar på ”Kommer mamma börja äta efter lchf?”

Lämna ett svar