Jag gjorde shiratakiris här om dagen. Sköljde i kallvatten, kokade i saltat vatten två min och tadaaa! Klart att äta.

Små runda, färglösa bollar utan smak. Dom var inte goda. Gummigaktig konsistens. Inget för mig som ändå inte är speciellt kräsen.

Dom hamnade i soptunnan! Jag klarar mig bra utan något substitut för ris, jag har inte ens testat blomkålsris ännu.

20120919-121952.jpg

2 svar på ”Shiratakiris”

  1. Quinoa eller kamutvete som ris-substitut? Har inte full koll på kamutvetets GI, men vi testar GI-diet här. Sambon för att försöka gå ner i vikt och jag för att jag tror att jag får mindre magproblem av det. Hur som så rekommenderas bland annat dessa två då. Och de är ju båda jättegoda!

    1. Det är förvisso långsamma kolhydrater, men för dem som vill köra lågkolhydratskost är quinoa inget alternativ tyvärr 🙁 60 gram kolhydrater per 100 gram. MEN quinoa har ju många andra hälsoföredelar som man kan dra nytta av 🙂

Lämna ett svar