Såhär står det i boken “Gryning över Kalahari” av Lasse Berg, sida 153:

Homo erectus hade små tänder. Oavsett hur de fick tag på sin föda så vet vi att de krossade djurben med verktyg istället för med tänderna och att de åt mer högvärdig föda än sina förfäder. De behövde därför mindre matsmältningsorgan. Detta innebar en energibesparing som gjorde det möjligt för dem att använda den nya fettrika födan till att bygga stora hjärnor.

Väldigt intressant stycke, med tanke på alla rykten som cirkulerar kring att de som äter mindre kolhydrater och en högre andel fett skulle bli tröga, dumma och mindre kvicktänkta!

(Från wikipedia: Homo erectus – “den upprätt(gående) människan” – är en utdöd art av släktet människor. Detta är den människoart som har överlevt längst tid på jorden,[1] och var dessutom den första människoart som spred sig till flera kontinenter)

20120921-004714.jpg

Lämna ett svar