Ingredienser:
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
3 dl rapsolja
1/2 dl finriven parmesanost
2 sardeller
Salt&peppar

Gör såhär:
Mixa äggulor, sardeller, vitvinsvinäger, senap och citron slätt. Tillsätt oljan samtidigt som du fortsätter att mixa. Tillsätt sedan parmesanost och vispa för hand eller med elvisp tills du får ett fluffigt majonäsliknande resultat. Tillsätt vatten om du vill tunna dressingen.

Receptet har jag hittat hos Trend o träning men i min egna version saknas vitvinsvinäger (hade inte hemma) samt sardeller (inte my cup of tea) dessutom tillsatte jag extra mycket parmesanost. Ett minst sagr LYCKAT resultat och jag har världens godaste parmesandressing (eller ceasardressing) som räcker länge och står sig bra upp till två veckor i kyl.

Allt jag använde var en vanlig handvisp, det här med att mixa o dra fram elvispen var jag inte så sugen på i torsdagskväll. Det funkade ändå!

20121015-071015.jpg

20121015-071037.jpg
Den här dressingen får fullpoäng av mig!

Ett svar på ”Världens godaste parmesandressing”

Lämna ett svar