Ingredienser:
Smör
Gullök
Fläskfilé
Grädde
Sweet chili sauce
Ananas
Tomat
Salt, peppar

Vitkål

Gör såhär
Hacka löken och stek på svag värme tills den mjuknar. Strimla fläskfilén i tunna bitar och lägg i stekpannan, låt steka ett tag och tillsätt sedan grädde, sweet chili sauce, ananas och tomat. Smaka av med salt och peppar och låt puttra på spisen en stund.

Jag har inga måttangivelser eftersom jag alltid kör på känsla men smaka av då o då för att hitta det som du tycker om.

Koka strimlad vitkål i saltat vatten tills den får konsistensen du önskar.

Lite tankar…
Ju mer ananas och sweet chili sauce du tillsätter, desto mer kolhydrater. Tänk också på att chilisåsen kan vara ganska stark så smaka av efter hand att du tillsätter den. Kanske kan lite köttbuljong höja den här rätten ytterligare? Det testar jag nästa gång!

20121030-054956.jpg
Mobilkameran ger tyvärr inga superbilder men den är otroligt smidig att använda eftersom jag oftast bloggar via mobilen.

Lämna ett svar