JA för LCHF till barn. Jag tittade igår på tv3-dokumentär där man får möta en familj där alla, även barnen, får äta LCHF-kost. (Jag har tidigare skrivit ett inlägg om att jag är för LCHF för hela familjen. det hittar du här).

Det blev lite debatt på min Facebook när jag skrev om detta kontroversiella ämnet, något jag tycker är kul, bra och viktigt!

Läkaren som rådfrågas ang LCHF-kost i programmet är Claude Marcus som tjänar pengar på sjukdomar som barnfetma, diabetes, sitter med i en expertgrupp i McDonalds samt är redaktionsråd för Wasabröd, som ägs av Barilla som är en av världens största tillverka kolhydratrik mat. Självklart protesterar han högt mot lchf! Han tjänar pengar på människor som blir sjuka av kolhydratsrik mat, ytterligare ett exempel är att han avlönas av Coca-Cola… Claude borde stå upp och erkänna sitt misstag när det gäller att uppmuntra till sockerberoende, vara öppen för nya rön, vetenskaplig forskning och nyfiket undersöka dem i stället för att förkasta dem.

Det hade varit imponerande och respektingivande av honom, samt ökat hans trovärdighet, som enligt mig ligger så långt ned på botten som möjligt är…

När LCHF-familjen i dokumentären filmades stod dom i familjen tillsammans och lagade mat. Till middag åt dom tacos: köttfärs, mängder av grönsaker, cremé fraiche och riven ost, serverat med bubbelvatten som dryck. Efter detta får vi höra ett uttalande från Claude att drycker med socker är bra för minnet, jag beklagar verkligen att det finns människor som är så beroende av socker att dom måste ha det för att fungera, men ännu mer beklagar jag att en sådan välkänd läkare som syns ofta i media samt arbetar med att hjälpa överviktiga barn uttalar sig på det sättet och stödjer sockerberoendet!

Barnen i LCHF-familjen som visades i dokumentären brukar få med sig grönsaker, ost- och skinkrullar etc som mellis/fika/i stället för fruktstund till skolan. Jag minns när jag gick på mellanstadiet, vilket är ca 10 år sedan, en av mina kompisar hade alltid med sig gurka till “fruktstunden”, jag hörde aldrig prat om någon vanvård eller tvångsdiet pga detta.

Året är 2012, en halv miljon svenskar äter LCHF-kost och säger sig må bra av detta. Socialstyrelsen har också godkänt lågkolhydratskost (läs beslutet här) och fastslår att det är i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet att inom sjukvård använda sig av LCHF! Beslutet är taget efter att Dr Annika Dahlqvist blivit anmäld för att ha gett överviktiga samt diabetes typ 2-patienter rådet att äta just LCHF-kost.

Socker är skadligt för kroppen. Alla vet det. ALLA! Men inte Claude Marcus. Ändå är det han (och Stephan Rössner…) som får chans att träda fram i media och förespråka sockerdricka och dieter på hallonbåtar. Rössner förespråkar också magsäcksoperationer, där man ex kopplar om magsäcken, där man tar bort en del av den eller minskar magsäcken och tar bort en stor del av tunntarmen. Ingen ifrågasätter tanken bakom att ta bort eller begränsa fullt fungerande och friska kroppsorgan.

Men att vi inte ska äta socker eller ge det till våra barn, det är misshandel och vanvård, galenskap och en trenddiet.

Det finns ingen logik, och jag hoppas att allt fler människor inser att Claude Marcus och Rössners trovärdighet är förbi för länge länge sedan.

Jag väljer att avsluta med lite rolig fakta! Björn Ferry äter LCHF-kost och gjorde det även när han tog OS-guld i Skidskytte 2010. Sveriges minnesmästare Mattias Ribbing äter också enligt LCHF och behöver alltså inga sockrade drycker för den prestationen.

Trevlig onsdag kära ni! Ni hittar avsnittet om detta kontroversiella ämne påTv3 dokumentär genom att klicka här.

2 svar på ”Tv3 Dokumentär, Claude Marcus, sockerdricka och LCHF FÖR ALLA!”

Lämna ett svar