Vet ni vad? Det här går snabbare än att ta fram bröd, ost, gurka/paprika/tomat, smör, yoghurt och flingor. Kokosfett/smör, ned med två ägg i pannan, bacon/skinka om man vill – klart!

Garanterat mätt fram till lunch och minimalt med kolhydrater. Annars – koka några ägg! Det går fort och du kan göra annat under tiden. Tillsätt något lite fetare för att hålla dig ordentligt mätt, ex: ost- och skinkrullar med smör (inte testat, men det ska vara poppis), ha en eller två tsk kokosfett i kaffet/teét.

Hacka grönsaker, skär skinka/bacon och ost kvällen innan och på morgonen blanda ned i stekpannan med ett par ägg och lite grädde.

Ät avocado! Den är både fet och god. Vissa äter den med majonäs, salta den gärna. Går utmärkt att blanda med ex créme fraiche och lägga på en skiva finn crisp (3 kolisar per styck).

Bär och keso med grädde. Snabbt, gott och mättande fast med lite högre kolhydratsinnehåll än ex ägg och bacon.

Eller varför inte testa att göra en lchf-smörgås som går på två minuter? Receptet hittar du här

Jag brukar försöka dricka mycket vatten på morgonen, är dålig på att få i mig under dagen. Så drick ett stort glas vatten också! Det mår du bara bra av och juice är en jäkla sockerbomb som sabbar din insulinkänslighet och ger dig hål i tänderna (jag som älskar juice!).

Vissa käkar turkisk yoghurt med bär och ex sötmandel.

Du KAN äta rester från gårdagens middag till frukost. Köra omvänt, liksom.

Makrill i tomatsås. Mums.

Eller hinner du inte/hatar frukost så te eller kaffe m kokosfett/smör/grädde lite av varje i. Det finns fasen inget som mättar så bra o håller både blodsocker o hunger i schack (säger man så?).

Sista tipset innan jag måste göra mig klar för skolan: skurna grönsaker ex lök, paprika och tomat med riven ost på och in i micron. Mums! Perfekt kvällsmys också.

20121130-065723.jpg

20121130-065854.jpg

2 svar på ”Fredagsfrukost”

Lämna ett svar