Vilken dag! Först var jag ju o handlade, självscanningen strulade och jag glömde mitt leg hemma så fick inte hämta ut mitt paket. Nu har jag precis fått upp allt julpynt, slängt i mig lite lunch (proteindrink, snabbt o gott) o lagt tvätten på tork.

Nu ska jag skynda till Apoteket och Clas Ohlsson innan det är dags att börja förbereda middagen!

2 svar på ”Stressig söndag”

 1. Jag har funderat över det här med LCHF och barn. Hur långt drar man det? Till exempel så har det ju gjorts undersökningar som visar att honung (te med honung eller varmt/ljummet vatten/mjölk med honung) är mer effektivt mot hosta än de hostmediciner som finns receptfritt på apoteket. Honung är ju ca 82% kolhydrater. Avstår man från att ge sina barn detta om man tycker att barn skall äta LCHF? Får de då INGEN lindring för sin hosta eller köper man hellre apotekets hostmediciner (som fungerar sämre och som förmodligen innehåller lika mycket kolhydrater men som säljs som medicin?) eller väntar man tills hostan är så illa att man får någonting receptbelagt (som förmodligen också innehåller massa kolhydrater?). Var går gränsen? 🙂

  Själv är jag inget fan av att vare sig proppa i barn socker eller sätta dem på någon diet. Jag skulle inte ge min treåring godis men en kopp varm mjölk med honung som lindring mot hosta skulle jag erbjuda. Egentligen är det ju inte mycket bättre rent kostmässigt än godis och precis lika dåligt för tänderna men jag, som inte följer någon diet, ser medicinskt bruk som något helt annat än huvudsaklig kost. 🙂

  Jag antar att det här med hostmediciner eller honungsvatten som lindring av hosta är en fråga som gäller LCHF för vuxna också men vi är ju mer mån om att bita ihop och stå ut med hostan än vad barn är och vi är många vuxna som inte tar någon hostmedicin hur svår hostan än är, därför tycker jag att det är en fråga som främst rör LCHF för barn. 🙂

  Puss och kram! <3

  1. Jag är absolut ingen expert varken på hostmedicin eller barn. Däremot skulle jag kunna tänka mig varm mjölk, grädde och kokosfett som lindring. I kokosfett finns dessutom laurinsyra vilket även finns i modersmjölk och är supernyttigt både för barn som vuxna.

   Personligen skulle jag aldrig låta mina barn lida pga att jag skulle avstå medicin som ev innehåller kolhydrater, men ju mer naturlig produkten är desto bättre, i alla avseende. Som jag känner nu kommer jag ex inte ge ev framtida barn välling köpt från affären.

   En annan viktig sak värd att nämnas är att jag inte ser på lchf som en diet, utan som en kosthållning för livet.

Lämna ett svar