Trillade för ett tag sedan över en dokumentär på P4 som heter “Tjockdräkten”. Dokumentären handlar om en tjej som varit överviktig i stort sett hela sitt liv. Nu har jag lyssnat klart på den, tyvärr var den bara 30 minuter lång och jag kan känna att jag saknade vissa bitar som jag tror hade varit viktiga att få med.

Igår kväll googlade jag fram hennes bloggadress, och nu i slutet av dokumentären nämndes både bloggen som då var ganska stor samt att hon följt LCHF, samtidigt som hon med hjälp av skolsköterskan på sin skola fått hjälp med den psykiska biten. Nice kombo! Det sitter i huvudet, men det är inte där det syns. Och det handlar inte bara om övervikt.

Nu ska jag titta lite i hennes blogg och se om den fortfarande är aktuell och om jag hittar några godbitar att ta till hjärtat. Ni hittar dokumentären här: Tjockdräkten dokumentär.

17 år, 127 kg. Alla borde lyssna på den här dokumentären och fundera! Fundera på mat, hälsa, välmående, relationer, hur att se på andra och sig själv, beroenden, livsvilja, kamp, hat och kärlek.

Lina Bengtsson från Våxtorp i Halland vet hur det känns att växa upp med en kropp som är större än andras. Från att varit liten och rund, och glad i mat på ett relativt normalt sätt, växte hennes problem med vikten stadigt när hon utvecklade en hemlig, skamfylld vana: att smygäta.
– Maten blev min smärtlindring, berättar hon.

Lämna ett svar