För oss som missade kvällens Debatt, eller vill titta igen – nu ligger avsnittet upplagt på SVT play, spola fram till 27.50 om du vill direkt till LCHF-delen.

Klicka här för att titta. Motståndarsidan är ganska vek ikväll, och är det någon jag har svårt för så är det Charlotte EA… Hon är proffessor i medicinsk och fysiologisk kemi och hennes kostråd är i likhet med henne ca 100 år gamla och omoderna 😉

Hon säger bland annat att “se på ett äpple, det kan ligga framme länge och håller sig lika fint, därför är det bra för våra kroppar.” Inte rakt av citerat MEN märk väl att på sin hemsida skriver C EA om att besprutade frukter bör skalas innan de äts. Hon är alltså medveten om konserveringsmedel, besprutning och andra gifter, kallar sig proffessor och förespråkar detta framför naturlig mat som människan ätit sedan urminnes tider.

Att programledare inleder diskussionen med ord som bantning och dieter är synd då LCHF för mig står som en livsstil och inte en tillfällig lösning eller sk quick fix.

Katrin sammanfattar det hela bra i början och Anna-Maria (kostrådgivare samt bloggkommentator) ger ett väldigt seriöst och trovärdigt inteyck, hon vet vad hon snackar om och gör det bra, speciellt när hon lyfter det kontroversiella med att låta barn äta lågkolhydratskost. Bravo!

Hon tar även upp något som jag tycker är väldigt viktigt nämligen att det är low carb inte no carb.

Vad jag tycker om LCHF för barn kan du läsa här och här.

Ang LCHF och cancer – att utesluta socker i kosten kan eventuellt “svälta ut” cancern, som sägs “leva” på just socker/stärkelser. Har inga studier på detta men hörde lite kort ifrån Annika Dahlqvist och tycker det är värt att nämna.

Lämna ett svar