Är hemma hos en av mina bästa (och äldsta) vänner. Efter fyra timmar på tåg och buss så är jag äntligen här, efter ett spontant infall igår kväll att boka en biljett hit.

Amanda och hennes sambo har bjudit på coq au vin till middag, en fransk rätt som jag inte kan uttala, det var hur som väldigt gott.

Nu ska jag strax sova i deras sköna soffa, planerar att stanna i den tills Amanda kommer hem ifrån jobbet imorgon. Känner mig väldigt trygg, och det är precis vad jag behöver just nu – trygghet.

Rätten coq au vin består något försvenskad av kyckling, bacon, lök i olika former, matlagningsvin, soja med mer. Amanda och Jesper som äter “very high carb” för att citera henne direkt, åt den med ris till.

Jag är ju som jag är så självklart stack jag till henne en av Kostdoktorns broschyrer om LCHF när vi sa godnatt. Jag vet ju att hon är lite nyfiken.

20130116-000203.jpg
Du hittar foldern i pdf-format här!

Ett svar på ”Coq au vin”

  1. det uttalas kock-å-vään (först som ordet “kock”, sedan ett å och sedan “vään” som i bilen “van” ungefär) och betyder “kyckling i vinet” ungefär! 🙂 Såg att du var i Göteborg en sväng. Hade jag sett det hade jag åkt förbi och fikat med dig på Starbucks! 🙂 Säg till nästa gång! 🙂 PUSS!

Lämna ett svar