Two can keep a secret if one of them is dead.
I Egypten får utländsk personal bara följa med till första säkerhetskontrollen på flygplatsen men inte längre. Tydligen finns det reseledare både från Sverige och andra länder som blivit frihetsberövade enligt lag pga att de inte respekterat detta.

Men det är en hemlis, berätta inte att jag har sagt något! Inside information – på flygplatser i Egypten får du ingen hjälp av charterpersonal oavsett vilket resebolag du än åker med.

MEN – jag tycker mycket om Egypten. Trots sjukdom, dålig service från resebolaget (Apollo), en kultur otroligt olik våran – människor som du o jag, alla olika, ett annorlunda klimat, kulturupplevelser du hittar på få andra ställen – Luxor och pyramiderna i Giza. Tropisk värme och kalla nätter i öknen. God mat, billig shopping för oss turister. Same same but diffrent.

Åk hit, men åk inte med Apollo OCH viktigast av allt – se till att du har alla försäkringar.

Du kommer få minnen för livet!

9 svar på ”En liten hemlighet – Egyptens baksida, bra att veta för utländska besökare”

 1. Hej. Tråkigt att ni inte fick det bemötade som ni önskade. Vi reser bara med Apollo och har aldrig haft några problem och kommer därför fortsätta resa med dem.

 2. Jag ser i mina inlägg hät på sidan för att läsa kommentarerna iordning får man se tid o följa dom nerifrån för att allt ska komma iordning!!

  1. Än en gång ber jag er som läser starta ert läsande i mitt första inlägg nederst.Vill ni komma i kontakt med mig så skriv o hör av er för det man skriver är ju i stora drag.
   Ja så på tisdagen efter att ha varit dåliga sen söndagen ,försökt få hjälp av Apollo o fick det delvis av killen som jobbar där i Hurghada så var det dags att ytterligare tillkalla läkaren.(OBS då hade vi pratat med läkaren både söndag o måndag eftersom vi var dåliga men kände efter allt strul att vi orkade ej ,trodde vi skulle bli bra snabbt låta honom undersöka oss åter .Men som sagt på tisdagen stod vi inte ut. Jag o barnbarnet var dåliga .Jag vänder mig åter till Apollo servictelefon då vi har haft läkare på rummet som sjukskrivit oss semestern ut .Det jag ser nu är att läkaren på intyget gjort en miss på datum då det var 2 dagar till totalt av sjukskrivning. Men ,men det får jag ta med Apollo o försäkringsbolaget här hemma.(Skulle egentligen upptäckt detta direkt på plats men skyller på all röra)Semestern bestod ju i att vara sjuk ,sen försöka få kontakt med Apollo .Varje dag hade vi kontakt med den danska tjejen som hela tiden ringde Apollo ,men som hon sa inte hennes jobb hon jobbar åt hotellet men månar om gästerna.
   Tisdag efter vårat läkarbesök kom hon fram till oss sa att hon var ledig onsdag o torsdag då fick vi höra resten…återkommer snart om det.
   Vi hade även under våra första dagar turen att prata med en yngre tjej som är svensk o jobbar på hotellet som nu kommer o ställa upp gå i god för oss ang sjukdagar .Hon bor i Hurghada med sin pojkvän. Hon får inte umgås med gäster men vi pratade med henne dagligen då vi inte låg på rummet o fick hennes telenr eftersom hon erbjöd sig vara referens visste hur vi varit sjuka o vilket bemötande vi fått. Så hennes namn o nr kommer vi hänvisa till för vidare hjälp från försäkringsbolag o Apollo.
   Nu tänker jag börja på ett sista inlägg. Det handlar om reaktioner bemötande från Apollo
   Deras bemötande mot gäster o hotell personal!!!!
   Detta fick vi veta på tisdag-torsdag innan hemresan.

 3. Jadå hade vi varit sjuka från torsdag kväll till tisdag.5 dagar hade gått .Nu skulle det nog lösa sig vi skulle ner till polen barnbarnet såg fram emot att bada o simma .Själv badar jag inte men älskar solen..
  Men en sak var klar att fixa som vi redan sagt till Apollo att räkningen till hotellet måste betalas eftersom vi hört med reception som ville ha ca 1500-1600 svenska kronor för läkarbesöken totalt för oss o vi hade ju försäkrat oss om att händer det att vi blir sjuka på semestern så har vi ju rätt till upp till 2000 kr direkt per person från Apollo. Vet att någon nämde till oss då vi kontaktat dom under sjukperioden att det är “bara” ni säger att Apollo betalar. Så vi gjorde det.
  Efter ytterligare några dagar när vi äter frukost ser jag åter den danska tjejen som var mörkhårig på olats utanför hotellet då vi äter frukost. Ber att få prata med henne. Hon kommer fram till vårt bord o vi framför åter att eftersom vi har deras extra reseförsäkring med hjälp på plats måste dom ordna betala räkningen för oss på hotellet.(Dotterns sjukhusräkning var redan betald o klar av vårat försäkringsbolag Folksam) Ytterligare ett mycket otrevligt bemötande från henne (tyvärr fick vi höra av andra gäster att hon även bemött dom väldigt otrevligt innan)
  Dels avbröt hon oss hela tiden då vi försökte förklara var allmänt otrevlig ,snäste ut sina svar, talade om för oss att deras försäkring vi tagit ej gällde utan vi skulle få ta av egna pengar betala på plats sedan kontakta Apollo när vi kom hem så vi fick tillbaks dom då. Hon började även rota i sin väska o skulle allt läsa upp reglerna för oss. Då bad jag henne samtidigt som jag såg henne i ögonen helt lugnt o sansat(dottern sa efteråt att hon undrade var jag fick lugnet ifrån) Vi vill att du ser till att skicka en av dina kollegor som är trevligare än dig hit till oss så vi får en vettig människa att prata med o som är villig att lyssna på oss istället .Till saken är att då vi bokade resan även betalade rätt mycket pengar för att först sitta bland dom 8 första raderna i flygplanet eftersom det är extra benutrymme där .Sen la vi till ytterligare flera hundra för att sitta på rad 1 utan någon framför oss .Så har vi tidigare gjort då man kan sträcka ut benen ordentligt.
  Ibland har det hänt att jag pga mina sjukdomar inte klarat av att stå i en lång incheckning utan fått hjälp av resebolagen att gå före o checka in då jag redan haft min plats bokad tor .Då man reser från Sverige idag är det ju inga problem utan vi checkar enkelt in i automater som finns för att slippa köerna .Så på denna resa hade vi även det klart o betalt med sittplatser.
  Döm om vår förvåning då vi frågar o hon även där snäser att vill ni sitta längst fram i planet hem så får ni betala för det o det kostar er 100 kr var ungefär .Då insåg vi tittade på varann att hon inte hade lyssnat på något av det vi sagt till henne. När hon lämnade oss sa hon o underläppen hängde ner att hon kunde inte lova att någon skulle hjälpa oss .På kvällen pratade vi som vi gjort varje dag med tjejen som är dansk o som hade hjälpt o stöttat oss under hela våran semester på hotellet igen. Hon hade dessutom försökt ett flertal ggr varje dag kontakta Apollos personal som lovat komma på plats men inte kom trots att det inte ingår i hennes ordinarie jobb på hotellet.
  På söndagen vart barnbarnet även dålig igen fick utslag över hela kroppen o fruktansvärd klåda. Som tur är hade vi lite salvor med försökte på egen hand men då han åter vart allmänt hängig o inte ville äta igen så kände vi efter ett par dagar att läkare åter måste kontaktas .Själv hade även jag på söndagen börjat må väldigt illa igen o fick knappt i mig mat men försökte bita ihop för barn o barnbarn för det var ju bara några dagar kvar av semestern.Apollo väntade vi fortfarande på o då var det tisdag 2 dagar före hemresa.Äntligen efter många samtal till servickontoret kom då en kille upp på vårt rum .Först ville dom att vi gick ned till reception men vi orkade inte o pojken var ju även dålig.I denna stund hade vi inte haft kontakt än med läkare .När han kom upp på hotellrummet tog han gick ner till receptionen kopierade alla papper som läkaren skrivit .Vi kom även överens med honom att vi skulle få hjälp på flygplatsen om det behövdes av Apollos personal som bodde i landet o jobbade åt dom som talade engelska eftersom Apollos egen personal ej får beträda flygplatsen .Han fixade även betalningen direkt till hotellet .Under denna tid hade jag även samtal då han var närvarande med sevicekontoret talat om att pojken åter var mycket hängig o låg nerbäddad o att jag även mådde som jag mådde (VILL POÄNGTERA att dessa semesterdagar var röriga så det kan hända att det står någon dag fel vad som hände dag för dag men Apollo sa att dom skriver rapport om allt)
  Fortsätter på nästa kommentar.

 4. Efter att ha förklarat att jag har mina sjukdomar för Apollos personal tror vi att vi ska få någon hjälp på plats.
  Döm om min chock när dom spydigt svarar mig DU HAR ETT EGET ANSVAR VI HJÄLPER INTE TILL!!!!!Sen avslutate dom samtalet.
  Då var jag rätt så dålig men orkade lyfta på telefon kontakta receptionen som såg till att den danska tjejen kom upp på rummet fast det ej ingår i hennes jobb.
  Läkaren ville omedelbart lägga in mig på sjukhuset .Men jag sa att det var omöjligt då jag även ansvarar för barnbarnet .Vi fick båda flertal mediciner o en spruta för illamåendet o sjukskrivna stanna på rummet .Mat kom upp tack vare personalen på hotellet.
  Så småningom började mitt illamående lägga sig o toalettbesöken vart färre. Men mitt blodsocker var ej i balans efter detta o jag har för några år sedan vårdas på IVA en tid då jag låg för döden.
  Tyvärr vart ej min dotter bättre utan inlagd söndags efter middag med dropp på närliggande sjukhus. Så där var jag orkade knappt stå på benen men mitt barnbarn .Åter kontaktades Apollo.Jag bad dom nu vänligt men bestämt att ta sig till sjukhuset o döm om vår förvåning när dom kom .Där vart vi inte klokare. En av deras personal en dansk tjej som kom var inte trevlig o för övrigt var dom på plats ca 5 minuter. Vi förklarade kort vad som hänt o händer men sen gick dom .Barnbarnet o jag fick återvända till hotellet själva.Jag fortfarande väldigt dålig. Vi lade oss direkt o sov. Dagen därpå på måndag eftermiddag skrevs dottern ut så pass pigg att hon orkade stå på benen.
  Det vart hotellrummet även direkt då vi båda var helt utmattade ,men vi kände oss alla lite tryggare då vi var tillsammans.Även tisdagen gick åt att ligga på rummet då jag var så pass dålig att jag knappt orkade stå på benen.Apollo hörde vi inte ett ord ifrån.Inga telesamtal hur det gått ingenting överhuvudtaget.
  Jag fortsätter på nästa inlägg

 5. Även jag vill varna er alla att åka med Apollo .Vi var 3 personer totalt som åkte till Hurghada.
  Redan första natten insjuknar mitt barnbarn på 7 år i magsjuka.
  Dygn 3 insjuknar först jag o sen min dotter på natten.
  Själv är jag diabetiker sen snart 40 år .Har idag ett sockervärde som är enormt svårinställt.
  Trots det har jag under åren rest mycket runt om i värden o aldrig råkat ut för magsjuka sk turistdiarre. Till saken hör att jag samtidigt med min diabetes fick epelepsi.
  Får jag ett blodsockerfall inträffar det att jag samtidigt kan drabbas av EP anfall .Vid mina EP anfall kan jag inte komma ur sängen själv o kan inte prata på ca 1 dygn.
  Därför har vi alltid då vi reser tagit en extra reseförsäkring med det resebolag vi åkt med.
  Vilket innebär att denna gång köpte vi till Apollos reseförsäkring för oss alla 3 som kostade oss ca 1000 kr .Då har vi rätt att få hjälp på plats med max 2000 kr per person. Enligt lag.
  Då min dotter som för övrigt reser med mig som ledsagare då jag aldrig kan åka ensam pga flertal sjukdomar mycket tabletter o insulin dagligen insjuknar samtidigt som jag behöver jag hjälp .Läkare måste kallas till plats även denna gång. Men jag kan tyvärr ingen engelska. Hm ska nog ta lite extra lektioner inför nästa resa.
  Jag kontaktar då Apollos servicetelefon ber om hjälp att få någon att tolka åt mig då läkaren enbart pratar engelska .Förklarar för dom att dottern är med som ledsagare men tyvärr även hon insjuknat (till saken hör att vi är vana resenärer ,ett flertal ggr fått kontakta läkare på plats ,blivit inlagda på sjukhus i tex Turkiet opererat bort blindtarmen på ena dottern o alltid bemötts trevligt av reseledare från tex Fritidsresor mfl.) Även då har vi naturligtvis haft dessa extra försäkringar som alla resebolag erbjuder.
  Nu var det så att dottern satt på toaletten samtidigt som hon spydde i en plastpåse så hon hade ingen möjlighet att hjälpa mig o prata engelska.
  Jag förklarar även för Apollos personal att jag måste få upp något att äta något sött på rummet för att inte hamna i koma.(Just det ordnade sig sedan av en tjej som jobbar på hotellet o pratar danska .Så vi får hjälp så 7 åringen som naturligtvis är rädd o lessen får mat i magen upp på rummet .Därför vill jag tacka henne för all hjälp o även trevlig förstående personal på hotellet.)
  Eftersom jag förklarar hur jag mår även jag har suttit o kräkts på toaletten o mår enormt dåligt så måste vi ha akut hjälp.Jag kan inte om mitt blodsocker sjunker till 2 ta mig den långa väg till resturangen hämta något att äta samtidigt som jag har diarre o kräks o inte dottern heller.
  Jag börjar på ett nytt inlägg här nere då datorn strular.

 6. Kommer du lämna utförligare utvärdering på Apollo? För nu står det bara att man inte ska åka med dem, men du motiverar inte varför?

  1. Absolut. Men jag har just kommit hem och därför har det intr blivit något än. Sen kan det ju mycket väl vara så att det var vi som hade oturen att träffa det apollo-team vi gjorde. Man kan ju inte dra alla över en kam.

Lämna ett svar