Många motsätter sig lchf-kost för barn pch jag tycker debatten kring ämnet är viktigt, intressant och spännande!

Den LCHF-kost jag förespråkar för barn är följande:
Kött i alla former ex nöt, fläsk, fågel (+ägg) och fisk. Alla sorters grönsaker och såser, tillagat på naturliga råvaror så som fullfet grädde och mjölk och äkta smör. Inga halvfabrikat, färgämnen och e-nummer. Inget margarin, pulversåser eller lightprodukter. I stället för lördagsgodiset en fruktsallad med vispad grädde. Kolhydrater ifrån underjordsgrönsaker, bär och nötter.

Tror ni att barn mår dåligt av att äta sådan här mat? Det tror inte jag. Och den dagen jag får egna barn kommer jag servera dem sådan mat som jag själv äter – mat av god kvalité fylld av näring, som är lockande för alla sinnen – ögon, näsa, mun och smak och håller mig mätt, pigg och glad hela dagen utan ett blodsocker som åker berg och dalbana!

Det är LCHF för mig – lite kolhydrater betyder inte INGA kolhydrater.

5 svar på ”Jag älskar debatten om LCHF för barn!”

 1. Barn har selvfølgelig ikke vondt av å spise denne typen mat, men barn trenger en del karbohydrater for å vokse.
  Det barn har best av er, i mine øyne, hjemmelaget mat med minimalt av tilsatt sukker og salt, og også selvfølgelig andre tilsetningsstoffer, (men det slipper man unna om man lager maten selv). Det er ferdigmaten og hurtige løsninger som ødelegger barns matvaner.
  Det vi gjør hjemme hos oss, er at vi lager f.eks middag, som ofte er lavkarbo, og så serverer vi barna poteter, ris eller pasta ved siden av, og lar selv være å spise dette tilbehøret. Dette gjør det også enklere om vi skulle ha gjester som ikke er på lav eller mellomkarbo.

  1. Mycket klok kommentar. Jag har inga egna barn men om jag haft det så hade jag nog valt att göra som du när det kommer till servering av kolhydrater.

   1. Jeg merker også på de gangene vi har en lavkarbo innspirert middag (Vi lever egentlig ikke på lavkarbo, men har kuttet ut en del karbohydrater) uten noe ekstra tilbehør til ungene, så blir de fortere sultene, noe som ofte kan føre til ødeleggelse av kveldsrutinene, da kveldsmaten må inntas tidligere, og da blir de ofte igjen sultene rett før de skal legge seg, og gjerne etter tannpuss. Men dette er sikkert individuelt fra familie til familie. Men det vi alltid passer på er at vi serverer fullkornspasta og ris 😉

   2. Också en intressant kommentar! När ni kör lavkarbo, höjer ni fettandelen då? Annars kanske brist på fett gör att barnen blir hungriga snabbt igen? Bara en liten tanke!

   3. Ja vi høyner fettandelen i maten. Så jeg tror nok ikke det bare er fettandelen som gjør det. Jeg tror det også er fordi barn trenger mye mer karbohydrater enn oss voksene fordi de vokser og derfor bruker mer energi bare ved å sitte stille. Men så skal det også sies at våre barn er veldig aktive, de sitter ikke mye stille 😉

Lämna ett svar