20130406-104938.jpg

“Vaktelägg kan förhindra, bota eller behandla besvär som förknippas med ålder, brist eller överskott av näringsämnen i kroppen, även allergier.

Vaktelägg har visat sig vara nyttiga i mer än 30 sjukdomar.

Dessa positiva effekter är ett resultat av deras överlägsna proteinkvalitet, den innehåller inget kolesterol, (det är ett dietiskt ägg) och har en hög koncentration av vitaminer och mineraler.
Jämfort med kyckling ägg den vaktelägg, innehåller 6 gånger mer vitamin B1, 15 gånger mer vitamin B2 och andra. Det innehåller också järn och andra mikroelement. Näringsvärdet per 100g vaktelägg är 678 kilo kalorier, 11,6% protein, 14% fett, 0,5% kolhydrater, 0,9% mineraler.Forskning har fastställt vaktelägg innehålla följande: protein, vitaminer (A, B-komplex E), järn, kalium, fosfor (anti allergiska faktorer). Den hönsägg är omkring fem gånger större än vaktelägg, men vaktelägg innehåller 5 gånger mer fosfor, 7,5 gånger mer järn, 6 gånger mer B-vitamin och 15 gånger mer vitamin B2. Vaktelägg är de enda dietiska äggen i världen.”

Lämna ett svar