100% nötkött innehöll fläsk. Det kan skapa ganska stora rubriker. När samma “nötkött” sedan visade sig innehålla hästkött gissar jag att debatten kommer att vålla ännu mer ilska.

Det är i Malmö som tre av tio kebabresturanger med halalslaktat nötkött visat sig innehålla fläsk. Något som väcker debatt inte bara hos de som av religiösa skäl väljer bort griskött ur sin kost. När miljöförvaltningen i Malmö sedan gjorde kompletterande prover på samma kött så visade det sig att över 50% av köttet bestod av hästkött.

Litar du på att du får det du betalar för?
Sådana här rubriker får mig nästan att vilja sluta äta kött. Ok för blandningen om jag får veta vad det är jag köper för något. Men att i godan tro betala för och äta nötkött som sedan visar sig vara något helt annat – nej tack!

Glöm inte att vara med och tävla om ett supersnyggt linne från Stronger Label med tryck av Anna Lissjanis bakom bloggen Trend o Träning.

4 svar på ”Nötkött visade sig innehålla fläsk – och häst”

  1. Jag förstår om folk av religiösa skäl väljer bort fläskkött, men HÄSTKÖTT var tidigare en delikatess. Förstår inte detta ramaskri kring detta. Dock ska ju förpackningar, kebab etc. innehålla det som ska vara där och varken hästkött eller griskött.

    1. Jag minns från jag bodde hemma att vi hade hästkött som smörgåspålägg. Gott! Men absolut – det jag påstås köpa ska också vara det jag får.

  2. Köper bara mat på Green Matmarknad i Västra hamnen i Malmö. Utan tillsatser och grymt bra utbud.

Lämna ett svar