Petra Mede haltar när hon lämnar scenen. Den omtalade klänningen ifrån Jean Paul Gaultier lyser med sin frånvaro och till byxor och tygskor har Petra en blommig blus och vit kavaj.

Först ut är Lettland. Två glada killar i glitterkläder med en skön upptempolåt. Bra inledning av programmet.

Framträdande nummer två står San Marino, ett litet land omringat av Italien, för. Låten är bra men är ingen favorit.

Makedonien bjuder på en schysst kille med schysst röst och så plötsligt dyker en rödklädd tant (Esma som anses vara en av Europas största stjärnor, hon har bla blivit nominerad till Nobels fredpris 2 ggr) snor hela showen – publiken jublar.

Sedan är det Azerbajdzjan s tur. Snygg kille, mycket bra låt. Tippar på att han tar sig till final.

Äntligen Finland och Krista Siegfridss tur. Hey Lady Gaga-style! Skön och självsäker tjej med poppigt sound! Me likie likie, har hört något om en kyss men har inte hunnit läsa in mig på det. Jag hoppas på kyss i direktsändning! Ok tydligen var det en kyss på genrepet, jag missade)

Malta är nummer sex och levererar en glad och väldigt trallvänlig låt som föll både mig och syster i smaken.

När Bulgarien intar scenen gör tyvärr tristessen detsamma. Fruktansvärt tråkig låt pimpad med lite trummande.

Island är redo att dra igång and so are the fans! Vi sitter i en klunga med islänningar som hysteriskt skriker o viftar med sina flaggor. Jag är inte imponerad och trots den fina scenografin med bilder av hav och båtar (inspirerat av Eyþór Ingi Gunnlaugssons uppväxt i en fiskeby?) så känner jag DIREKT att den här går INTE till final men vad vet jag? Det hände absolut ingenting på scen.

Bidraget som Grekland har skickat känns… Grekiskt. Ingen favorit men ok att titta på.

Israel är inte heller ett bidrag som toppar min lista. Hon har en bra röst men det är också allt.

Det skrålar lite falskt ifrån Armenien men jag tycker deras bidrag är bra.

Ungern har också skickat ett lovande bidrag men inget som stjäl min uppmärksamhet mer än något tidigare framträdande.

Och så var det då Norges tur att framträda. Jag säger nej nej nej för klänningen hon valt att använda men låten i sig är bra. Bättre än klänningen.

När det är dags för Albanien att köra sin låt är det den första eurovision song contest-vinnaren Lys Assia, som Petra Mede har en liten fika med, som får äran att presentera. GRYMMASTE showen helt klart utan tvekan. Det är rockigt, häftigt och bara så wow. Måste gå till final!

Svenska G:son står bakom Geogiens bidrag. Förra året var han med o skrev Euphoria som tog hem vinsten i Baku. Spännande att se hur långt Georgien kommer gå i tävlingen.

Ett minst annorlunda bidrag bjuder Schweiz på. Ety glatt gäng, med trallvänlig låt som är lätt att dras i med. Med den 95-åriga kontrabasspelaren slås åldersrekord i Eurovision.

Rumänien är sist ut och jag är till vardags inget fan av opera varför jag, trots att musikalisk talang onekligen finnes, dissar framförandet totalt. Hoppas han inte snor en finalplats.

Och så var det dags för att rösta och medan vi väntar på resultatet så träder dagens absoluta vinnare in på scen. Det är Darin och Agnes. Underbart. Jag älskar Agnes och showen är grym, så vacker. Jag tappar andan. Det bästa på hela mellon, om jag får säga vad jag tycker… ; )

Jag röstar på Finland och Albanien men har fler favoriter. Såklart!

Ska bli kul att se livesändningen…

Hälsningar från en icke schlagerexpert som ser fram emot ett 25-gradigt Malmö imorgon!

20130516-200750.jpg

20130516-195657.jpg

20130516-195716.jpg

20130516-195756.jpg

20130516-195810.jpg

20130516-195825.jpg

20130516-195841.jpg

20130516-195859.jpg

20130516-195907.jpg

Lämna ett svar