Fick upp ett öga för det här som min vän publicerat på Facebook. Minns tillbaka vad som var för inte länge sen ang hur de stora modellagenturerna medvetet försökte värva nya modeller utanför ätstörningsenheter i Stockholm.

Tar modellbranschen sitt ansvar i den här frågan? Kan dom påverka det faktum att många modeller drabbas av ätstörningar? Blir “naturligt smala” jagade för att diagnocieras av vårt kritiska allt mer hälsomedvetna samhälle? Många frågor o funderingar – intressant debatt!

Kan vi lita på företag som påstår sig – som Cosmodels – ta sitt ansvar men sedan verkar skymma kritiska kommentarerna från omgivningen? Är dom verkligen så seriösa och ansvarstagande som dom försöker framställa sig?

20130616-203549.jpg

3 svar på ”Förmedlar Cosmodels och de andra modellagenturerna i Sverige hälsa eller ohälsa till sina modeller?”

  1. Hej söta. Är det verkligen nödvändigt att det här ligger ute? Jag tycker att hela inlägget låter vinklat till att det skulle vara Cosmodels som raggade modeller utanför ätstörningsenheter. Att ta avstånd från anorexi men samtidigt förmedla en kunds önskemål om modell på 175 cm + i storlek 34 är ju en helt annan sak…

    1. Jag vill inte anklaga någon specifik modellagentur för att vara ute efter att använda sig av ätstörda modeller, men jag tycker att samhällets ideal och människor som verkar kring det (inte bara modellagenturer och media utan även sådana “vanliga människor” som du och jag) ansvar kring situationen är nödvändig att belysa och fundera kring.

      På samma sätt som det faktiskt finns väldigt smala människor som på ett eller annat sätt anklagas/antas/nedvärderas i tron om att dom har ätstörningar, pga att media (och även “normala människor” som du och jag?) framställer smala människor just som ätstörda.

    2. Inlägget skapades av anledning till att Cosmodells valt att ignorera och radera en kommentar i stället för att besvara den, vilket jag ställer mig frågande till.

Lämna ett svar