I måndags hade min syster och hennes familj köpt hem kinamat. Jag åt en assiett med biff och bambuskott men förutom det har jag inte ätit alls sen i fredags så idag bestämde jag mig för att äta lite riktig mat.

Köttbullar, blomkålsmos, gräddsås, smörgåsgurka och lingonsylt. SÅ HIMLA GOTT! Alltså, så himla gott. Mat! Och allting (förutom gurkan) hemgjort så jag vet precis vad jag äter. Är inte det fantastiskt egentligen?

Jag har aldrig varit i “snabbmatsträsket” eftersom att jag tycker om att laga mat. MEN jag har ätit otroligt mycket skräpmat i mitt liv och vet ni varför? Jo för jag tycker om det! Det är gott. Men när jag äter sådan här riktigt, hemgjord mat, GOD mat, där jag vet vad jag får i mig, där det inte är proppat med tillsatt socker och annat skit, då tänker jag att aldrig mera snabbmat, i någon bemärkelse.

Men visst finns det fördelar, speciellt tidsmässigt. Tur att lchfmarknaden är så “ren” och att snabbprodukterna som finns där är tusen gånger bättre än en portion flygande Jacob från Dafgårds.

Så, välj riktig mat. Laga den själv. Fuska nån gång om du behöver men välj bra grejer med lite kolhydrater, inget dumt socker eller annat skit i. Färdiga kalla såser är ett exempel på något jag älskar som kan ha ett hyfsat kolhydratsvärde men ändå innehåller massa skit. Köp från någon seriös lchfåterförsäljare.

Gör din egen sås. Det är värt det. Smakmässigt och näringsmässigt! Du kommer må så mycket bättre. Och känna mer uppskattning för en god måltid. GOTT

Lämna ett svar