Jag sitter på tåget till Västerås. Det tar ca en timme att åka så jag passar på att titta runt lite på internet om hur rubrikerna går efter SBU:s rapport om att lågkolhydratskost inte är ohälsosamt utan tvärtom ger goda resultat hos både överviktiga och diabetiker.

På många ställen verkar det tyvärr stå still. Jag kan förstå att det känns surt när något man trott på och arbetat med hela livet visar sig vara nonsens, och dessutom har resulterat i en massiv tillväxt av övervikt och överviktsrelaterade sjukdomar. Det är dags att vända blad nu.

Vi ska inte rekommendera människor med övervikt en fettfattig kost och vi ska inte ge dom stackars skolbarnen lättmjölk och margarin i skolmatsalen!

Ett frö är sått, förhoppningsvis kommer tiden göra resten hos dessa människor som fortsätter att stå bakom fettskräcken.

2 svar på ”Är fettskräckens tid förbi?”

  1. Önskar dig all Lycka för att du kämpar med ett stort berg av produkter inom livsmedelsbranchen som är en djungel att komma sig fram igenom. Jag tror spontant att du är på rätt väg. Personligen använder jag och tittar efter äkta råvaror, läser innehållsförteckning. Det tar sin tid, men värt besväret.

    1. Jag vet om att du är mån om din hälsa vilket glädjer mig. Blir stolt över dig! Alla har vi ett eget ansvar att välja rätt väg här i livet. Kram

Lämna ett svar