20131021-112652.jpg
Vad är det du ska operera? Kan man äta LCHF när man blivit opererad?

Svar:
Hej! Jag känner mig inte helt redo än för att gå ut på bloggen med vad jag ska operera för något… Det är en ganska stor operation som beräknas ta ett par timmar. Kanske berättar mer efteråt. Jag hade gärna sluppit en operation, men jag är ändå positivt inställd och tror och hoppas att allting ska gå bra! Jag kommer vara sjukskriven ca 1-2 veckor, nu när jag pluggar på distans så kommer nog sjukskrivningstiden bli lite kortare än vad den annars är. Skönt!

Med träningen kommer jag få vänta minst en månad, och vissa träningsformer kommer jag inte kunna utföra förrän tidigast efter 6 månader… Men promenader är alltid ok och hälsosamt (kanske inte dom första dagarna!) för både kropp och själ, och för att påskynda läkningen 🙂

Jag kommer stanna på sjukhuset minst en natt efter operationen. Känner faktiskt att jag inte är helt förberedd än, måste läsa på mer innan operationen, ställa in mig mentalt och praktiskt genom att handla hem allt jag kan tänkas behöva efteråt!

Jag kommer gå på starka smärtstillande och antagligen vara lite yr i bollen så det är nog bra att ha allt i ordning för dom första dagarna hemma… 🙂

Nu vet ni lite mer om vad som ska hända! Det jag bävar mest för är droppet, ryser av obehag bara av att tänka på det. Ska be om lugnande innan dom sätter infarten.

Jag ska vara på plats kl 7 på morgonen och då ska jag vara fastande sedan kl 00.00 på natten, ha tagit ut alla mina piercingar, inte ha nagellack och ha duschat i Descutan minst två gånger 🙂 Jag tror att min storasyster kommer att följa med mig och vänta tills det är dags för mig att åka till operationen.

Jag kommer att säga till om ett dropp utan glukos (det har man rätt att bestämma själv) samt specialkost utan kolhydrater så som ris/pasta/bröd/potatis. Kan hända dock att det blir lite mer åt GI-hållet ett tag efter operationen, allt beror på hur jag mår, vad jag orkar osv. Jag tänker inte av nån anledning börja vräka i mig socker. Det går bra att äta LCHF efter en operation, jag tror personligen att det är det som är absolut bäst för läkning eftersom att glukos är så skadligt för kroppen.

Hoppas ni känner att ni fått lite mer klarhet i det hela nu, själv blev jag väldigt nervös!

Ett svar på ”Min operation”

Lämna ett svar