Jag har aldrig drömt mardrömmar. Men dom senaste nätterna/veckorna så har jag drömt mardrömmar varje natt. Vaknade precis genomsvettig och med bultande hjärta av ytterligare en…

Alla drömmar har en sak gemensamt och det är att någon som står mig nära (familj, bästa vänner etc) inte vill ha med mig att göra. Dom är arg på mig, vägrar prata med mig och har negativa tankar om mig. Och jag är totalt oförstående och gör allt jag kan för att få en förklaring och försöka bli “förlåten” – utan framgång.

Jag tror definitivt att drömmar betyder något och att det är vårat undermedvetnas sätt att försöka tala om något för oss. Men vad betyder det här?

Inatt drömde jag dessutom att jag körde bil utan körkort och att jag gjorde inbrott på en bensinmack/ett café där jag jobbade. Jag stal kaffelatte, milkshake, en jacka och massa vhsfilmer. Sen försov jag mig och kom försent till jobbet, och när jag kom dit försökte jag i smyg hänga tillbaka jackan jag tagit och lägga tillbaks vhsfilmerna, vad hände då? Jo bensinmacken exploderade… Så vaknade jag i alla fall.

Nu ska jag ta en dusch o sen äta frukost, jag tror det blir en kopp te och några kokta ägg.

6 svar på ”Tyda drömmar”

 1. Asså du jag måste få skratta lite åt att du stal vhs:er ialf;) hahaha sämsta man skulle kunna sno;) Åh sämsta tjyven Skulle du va:PJag tror bara drömmarna betyder att du bryr dig mycket om oss!! & vi om dig;) <3

  1. Haha jag vet! Jag tror det var Pretty Woman jag tog… Måste vara ett gott tecken att ångra sina handlingar i alla fall!

 2. Om jag får vara besserwisser så ser man väldigt enkelt vad drömmarna betyder, men det är klart, det är alltid enklare att se på det utifrån. Bra att du frågar 🙂 Det är som Camilla säger, du drömmer om det du är rädd för just nu. Jag har haft precis samma dröm med familjen som inte förstår hur man än förklarar, för många år sen när jag var i din ålder faktiskt. Det var när jag höll på att förändra mycket och det var mycket nytt i livet.

  Att du själv upplever det som “mardrömmar” säger något också. Fundera på att i ens drömmar så är egentligen ingen i drömmen någon annan än en själv, det är bara representationer. Så den negativa familjen är dina egna neg tankar om dig själv, och du som försöker förklara, är den andra delen av dig själv. Hjärnan bearbetar. Den andra drömmen tror jag handlar om ungefär samma sak, det är ett katastrofscenario som händer pga konsekvenser av något “dåligt” du gjorde – med andra ord du drömmer om vad du är rädd för ska hända om du beter dig på ett visst sätt.

  Det verkar som att ditt inre brottas lite med att göra rätt/fel, gå din egen väg/inte gå din egen väg, jag tror det har o göra med att du ska flytta 🙂

  Om du upplever att mardrömmarna är väldigt jobbiga och att det förstör din sömn, så kan du prova med att innan du somnar att fundera på i förväg vad du skulle vilja göra i drömmen för att den skulle bli roligare. Om du tex vet att du ofta drömmer om den negativa familjen så kan du i förväg föreställa dig att den här gången ska ni hitta på något roligt istället, den här gången ska jag föreslå att vi har picknick i drömvärlden. Inte nödvändigtvis kommer du drömma exakt så men jag brukar kunna sova bättre när jag gör så, jag har redan förberett min hjärna på något roligt.

 3. Ilska vet ja kan tolkas som att det man kämpar för just nu kommer lyckas-som tex vår skola. O är man arg på en specifik person i drömmen så vill den personen en extra väl. Försökte hitta om det enbart gäller om man är ilsk själv som det betyder gott men fann inget. Kanske ett gott tecken iaf. Annars kan man ju rent krasst tänka att du kanske är rädd för att bli lämnad just nu o känner dig osäker o därför kommer drömmarna?

  1. Intressanta funderingar, det är till stor hjälp att höra hur andra tolkar. Ger mig en del att tänka på… Tack!

Lämna ett svar