Onsdag och torsdag har spenderats i Stockholm. Det har varit två intensiva dygn som har varit otroligt roliga!!! Jag ska försöka fatta mig kort och i ett inlägg längre fram berätta mer exakt om hur dessa dagar har sett ut.

I oktober 2012 skickade jag en jobbansökan till Turkietresor. Jag har varken körkort eller reseledarutbildning men eftersom att jag drömt om att arbeta som reseledare i hela mitt liv så har jag regelbundet passat på att söka sådana jobb när dom dykt upp.

Jag hörde ingenting på ett tag och hade helt gett upp hoppet. Så en dag i januari händer det – jag blir kallad på intervju! Det här leder sedan till att jag blir uttagen att gå vidare i processen och att komma till Sthlm 1-2 februari för att göra individuella uppgifter och gruppuppgifter.

Jag hade absolut ingen möjlighet att komma dessa dagar. Och det är något jag sörjt och våndats över sedan dess. Men nu i höstas/vintras skickade jag in ansökan på nytt och förra veckan blev jag kallad till dessa introdagar!!!

20140124-021850.jpg
Turkiet, Side 2013

Så nu efter dom här två dagarna har jag fått beskedet att jag får följa med på deras reseledarskola! Vi var 360 sökande till 18 platser. Jag kommer att åka i slutet av mars/början av april för att gå tre veckor guideskola i Kemer innan jag får reda på min destination för säsongen.

En säsong sträcker sig från april till november (ev oktober beroende på vilken destination man hamnar). Jag kommer dela rum med någon annan, men man har varsitt sovrum. Jag kommer få en egen tjänstetelefon, boende och mat ingår.

20140124-022223.jpg
Turkiet, Alanya 2012

Jag ska vältra mig i lyx och slappa på stranden! Nej. Det är ett tufft jobb, och det kommer kräva mycket av mig. Jag ska ge ALLT! Jag kommer att arbeta 6 dagar i veckan och arbetspass längre än 12h per dygn är inte ovanligt. Det är oregelbundna arbetstider. Dag, kväll, natt, jour. Schemat skiljer sig vecka till vecka. Min uppgift är att ge gästerna inte bara en bra semester, utan ett minne för livet.

20140124-022336.jpg
Turkiet, Side 2011

Jag kommer få så mycket tillbaka. Jag tror det här kommer bli den största och häftigaste resan hittills i mitt liv. JAG LÄNGTAR!

Jag kommer fortsätta att blogga som vanligt såklart. Häng gärna med!

20140124-022448.jpg
Firade tillsammans med 4 kollegor på tåget ifrån Stockholm med lite champagne!

10 svar på ”Resan börjar här”

  1. Undrar över om du fått besked över lön och sjukförsäkring om du blir sjuk hur det fungerar och om något oförutsett händer dig om det finns försäkringar bakom? Är det för ett Turkiskt bolag som du ska arbeta?

  2. Det är så klart att jag kommer att följa dig överallt i livets gång i medvind som motvind. Jag tror att du är mogen för bägge och: Vem vet kanske jag kan få en sänghimmel om jag kommer till solen.

  3. Är så stolt över dig!! Så glad för din skulle i massor 🙂 Kommer att bli tomt här hemma när du är borta.Men kommer givetvis ner o hälsar på 🙂 Tänk att drömmen gick i upplevelse!! Var stolt över dig själv! Du är bäst! Älskar dig /Mamma o Pappa

  4. Vad skoj att läsa om ditt äventyr!! Vilken rolig livserfarenhet!! Och vem vet…kanske öppnar detta dörren till ännu fler uppdrag i ditt liv…GRATTIS LOUISE!!!
    Vad händer med det du gör nu??

Lämna ett svar