Jag ska berätta om något spännande som hände mig Ida och som känns relevant o viktigt.

Jo ibland står man vid ett vägskäl. Man har ett, oftast flera, val och möjligheter i livet. Äh förresten så orkar jag inte förklara så ingående. Ni vet hur svårt det kan vara.

Jag hade ett möte med någon, han la ut tre papper på golvet. På det ena stod det “idag”, på det andra stod det saker om mitt förflutna och på det tredje så stod mina livsmål, vad jag mår bra av och vad jag önskar mig i livet.

Så jag stog vid pappret det stog “idag” på och tittade mot dom andra. Gick mellan dom. Tänkte, tyst och högt, kände efter. Många gånger lockade vägen att gå mot det förflutna. Det trygga, det jag känner till, investerat så mycket i och hoppats på. Men varje gång jag blickade ditåt, eller gick dit, så infann sig också en obehagskänsla, och en känsla av sorg inom mig.

Vägen mot mina mål är längre, främmande, skrämmande och svårare att hitta rätt på. Så många verktyg jag inte har, så mycket okänt att stöta på.

Vore väl fan konstigt om längtan till det enkla förflutna inte hade infunnit sig.

Hur som helst var det här en bra, enkel och tydlig övning. Och den har gett upphov till många tankar! När känslor och förnuft ska mötas är det ofta så svårt.

image

2 svar på ”Ett viktigt möte”

  1. Det var fint Louise.Jag åker till husvagnen imorgon FM. Jag kommer att läsa det du skrivit i helgen och återkommer. Jag kommer till Peter och ska ligga där över natten. JAG SKA STANNA Örebro till den 15 juli. Kanske jag kan få ligga några el. Någon natt hos dig.. Vi kan höras.

Lämna ett svar