Idag har varit vår sista heldag här och jag är nog beredd att säga att den har varit den bästa! Vi har lärt oss att hitta bättre, hur spårvagnen fungerar och vilken vi ska ta, vi vet var vi vill gå när det gäller shopping osv.

image

Hade ont i mitt vänstra öga igår kväll så tog ut mina linser och vaknade med ögoninflammation som följd – visste det! Gick med solglasögon, luva o blundade men trodde ändå att jag skulle behöva gå hem till hotellet och stanna inne pga smärtan. Besökte apoteket, ögondroppar och starka värktabletter till tack har jag varit med hela dagen, har fortfarande ont och ett öga som rinner men det är otroligt mycket bättre!

image

Vi besökte Pragborgen och den vackra domkyrkan som jag först inte riktigt kunde uppskatta men när värktabletterna började verka blev allt tipp topp igen trots regn och blåst! Mycket mysigt där inne och mycket att titta på, jag har aldrig varit så glad att ha en regnkappa och tackar min inre shopaholic för att jag köpte den nu när jag var i Turkiet.

image

image

image

image

image

image

image

Vi hade turen att besöka ett leksaksmuseem som jag blev väldigt förtjust i och då speciellt våning 2 med endast Barbie. Så coolt, kände liksom att jag ville ha min egna Barbiesamling.

image

Sedan köpte Mamma och Therese en öl till mig och fixade en kille, jag blir tydligen på bättre humör då och trevligare att umgås med. Mannen med guldsnoppen kallar vi honom, han var väldigt hemlighetsfull så vi vet inte vad han heter på riktigt. Någon som känner igen honom?

image

image

image

image

image

Vi tog sedan spårvagnen tillbaka över floden mot gamla stan där vi bor. Började med att äta lunch och äääntligen fick jag välja resturang!!! Valde ett sushiställe inne på en liten galleria i nya stan. Woho! Det var SÅ himla gott, mamma och Therese hittade dessutom rätter som även dom tyckte om och enligt mamma var det godaste hon ätit sen hon kom hit!

image

image

Sedan avrundade vi dagen med shopping. Storhandlade på The Body Shop – det var sjukt billigt där inne! Är så himla nöjd. Älskar att spendera pengar haha, men tycker ganska bra om att tjäna ihop nya också vilket är en fördel.

image

image

image

image

image

image

image

image

Ikväll köpte vi med mat hem och åt på hotellet så vi kunde planera o packa inför morgondagen. Vi har haft lite upp- och nedgångar, två starka viljor (min och mammas) olika önskemål kring vad vi ska se och göra samt vad vi ska äta osv, det känns ändå vemodigt att resan är över och imorgon ska jag tillbaka till jobbet efter 25 dagars ledighet.

Dags att sova för imorgon ska vi åka från hotellet kl 9. Hem till verkligheten, hem till reseplanering för Vegas 2016. Jihuuu!!!

Lämna ett svar