Jag vet inte riktigt var jag ska börja berättelsen om den här dagen, som inte är riktigt slut än. 

När vi kom fram till busstationen i Can Tho hjälpte en kvinna oss att ringa vårt boende som kom o hämtade oss på moppe. 

Vi bor på Hungs Homestay som lugger i en liten by utanför stan, väldigt spartanska hyddor med terrass mot mekongfloden. 

Kan tyvärr inte ladda upp några bilder just nu men det är väldigt enkelt och mysigt! Efter att vi kommit fram lånade vi några cyklar och cyklade runt i byarn i närheten. 

Väldigt mysigt att se hur lokalbefolkningen bor, att cykla på små vägar längs med floden, se olika djur och fruktträd. 

Vi blev väldigt hungriga tillslut och hade siktet inställt på en resturang. Det slutade med att vi halvt bjöd in oss själva till en vietnamesisk familj och fick lunch där. Jättesöta och gulliga men tyvärr ingen i familjen som kunde engelska. 

Vi fick två olika rätter med mat och när vi försökte betala för oss ville dom absolut inte ta emot pengarna utan iställetfick vi be och tända rökelser vid ett buddhistiskt altare. 

Nu har vi precis käkat lite på vårt homestay. Vi fick lära oss göra vårrullar och hjälpa till att fritera dom. Roligt och lätt dom godaste vårrullar jag har ätit!

3 svar på ”På cykel i Can Tho, Mekongdeltat ”

  1. Får man fråga vad du och ditt resesällskap använder för kameror/mobiler? 🙂 Jättenyfiken för ser så snygga bilder från er båda på insta!

  2. Blev ni hämtade på moppe, hur gick det att hänga kvar bakpå den med tung ryggsäck, blev det inte baktungt? Kul att ni rör er på olika platser och kan bo lite spartanskt som omväxling till stora turisthotell och gator. Ha det gott. Kram.

Lämna ett svar