Hej på er! Först vill jag börja med att berätta att jag inte får ladda upp fler bilder på mitt WordPresskonto. För att få göra det måste jag köpa ett paket som jag får betala månadsvis på så tyvärr kommer det bara bli text nu i bloggen framöver…

Vi började dagen med en båttur på Mekongfloden. Först fick vi frukost på båten – mysigt! Vi hade privat båt och guide som tog oss runt i fyra timmar och det var verkligen vackert och spännande. Vi fick se en flytande marknad, en vanlig marknad, örtodling och hur man gör risnudlar utöver själva båtturen. Önskar verkligen att jag kunde lägga upp bilder för att visa er, men har lagt upp några på instagram där jag heter @louisechf så titta där om ni vill se. 

Efter vi varit iväg så packade vi ihop våra grejer och checkade ut. Vi hade pratat med båtkillen så han fixade två moppekillar som kom o hämtade oss och körde oss till vår buss som skulle ta oss till Ha tien. Det var inte den nyaste årsmodellen bussen vi fick! 

Helt sjuk bussresa, skumpig och lång (ca 6h), tutade heeela tiden men otroligt mycket vackra miljöer att titta på under tiden vi åkte. Dessutom på asfalt som definitivt sett bättre tider, och mycket grusvägar, alla med många hål i. 

Framme i Ha Tien nu och har fixat både hotell (hade inte bokat något innan vi reste hemifrån) och bussbiljetter, imorgon bitti blir vi upphämtade kl 06 med buss för att åka till Sihanoukville i Kambodja. 

Vi fick tag i ett jättefint hotell (Long Chau) med utsikt över flod/hav, riktigt lyxklass om man jämför med boendet vi hade i Can Tho.

Eftersom vi inte hade ätit sedan på morgonen gav vi oss ut på resturangjakt direkt efter att vi checkat in på hotellet. Självklart började regnet vräka ned över oss och det började blixtra. 

Hittade ingen resturang utan sprang runt ett bra tag i skyfallet men tillslut bestämde vi oss att ta ett litet ställe där vi såg att dom serverade Pho gag (nudelsoppa med kyckling). 

Sjukt gott men så fort vi slagit oss ned kom hela familjen/alla som jobbade där dit o satte sig o tittade på oss. Dom bara satt o tittade på oss o tillslut pratade dom på på vietnamesiska. Vi försökte konversera tillbaka på engelska men gav upp tillslut o svarade på svenska istället . Jättetrevligt var det, ingen fattade något alls. Men alla skrattade mycket!

Nu är vi tillbaka på hotellet o ska ta en efterlängtad dusch innan det är dags att krypa i säng, vi ska bara försöka hitta mina duschrejer för inatt när vi sov var något djur inne i hyddan o åt sig in i påsen och tog det schampo/balsam/tvål som Ma hade med sig. Hon vaknade inatt o ropade att det var något djur inne hos oss men jag sa bara att hon drömt o skulle somna om, haha. 

Det resulterade i alla fall i att vi fick tvätta händerna med flytande tvättmedel tidigare ikväll för vi orkade inte rota i min väska efter mina duschrejer… Har försökt leta ikväll efter en vanlig supermarket men hittar ingen. Vi har sett EN supermarket sedan vi kom till Vietnam o den låg nere i ett parkeringshus. 

2 svar på ”En flodutflykt och dessförinnan – oväntat nattbesök”

  1. Verkar bli en otroligt händelserik resa som ni aldrig kommer att glömma. Tur att ni har kamera att föreviga många episoder och platser med. Bra stöd för minnet. Kram

  2. Så synd att du ej kan skicka bilder , försöker att se och följa er . Var på er vakt ,otroligt allt .

Lämna ett svar