Imorse startade vi med att väcka receptionisten på vårt hotell som låg och sov på en tältsäng framför receptionen. Han blev nog inte så glad för han sa inte ett ord till oss, inte ens på vietnamesiska, han tilltalade oss endast genom google translate.

Sedan hoppade vi på en buss och åkte iväg till reseagenturen vi bokat med. Fick fylla i vår visumansökan och sedan drog en tjej iväg på moppe med våra pass, som tur var så kom vi strax efter med bussen. 

Gränsövergången gick otroligt smidigt och vi stötte på två norrmän på vägen, en av dom hade haft lite problem med sitt visum så han var tvungen att låna pengar av oss för att komma över. Självklart ställer man upp och hoppas att dom röstar på oss i nästa Eurovision song contest. 

Väl över gränsen kändes det som en dröm. Fina landskap och en SUPERMARKET ÄNTLIGEN. Klockan var 7.30 på morgonen och utsvultna som vi var köpte vi chips och öl till frukost. 

Det gick jättebra att komma fram till vårt hostel, Backpacking Heaven och här är det också som en dröm: pool, havsutsikt, wifi, öl för 1 dollar, massvis med eluttag på rummet, god mat… 

Har inte hunnit med så mycket förutom att fixa båtbiljetter till Koh Rong, åka moppe ca tusen gånger, haft pengabrist, shoppat på en marknad och nu hänger vi vid poolen och dricker drinkar på happy hour. 2 drinkar för 3 dollar, det ni! Dessutom bjuder norrmännen på en drink som tack för hjälpen vid gränsövergången. 

Life is good! Allt flyter på så sjukt bra. Helt otroligt. 

2 svar på ”Över gränsen till Kambodja ”

  1. Klart att allt funkar bra så väl förberedda som ni är. Planeringen av er resa har verkligen imponerat på mig. Tack vare god planering flyter allt bara på. Hoppas det fortsätter så. Också ett bra sätt att spara tid som ni kanske annars behövt lägga på en massa problem. Ha det gott. Kramar.

Lämna ett svar