Imorse hade vi sovmorgon och gick upp först 06.30. Startade dagen med varsinn gratis öl och fried rice with chicken. Perfekt! 

Klockan 8 blev vi upphämtade vid hotellet med buss som skulle ta oss till hamnen där vi skulle med båten över till Koh Rong. Tyvärr lyckades vi boka någon turistbuss som skulle stanna vid hundra andra hotell och plocka upp folk, när vi nästan var framme så stannade bussen och helt plötsligt var det tjafs mellan busschaffören och några turister. 

Dröjde inte lång tid innan hela bussen var inblandad i diskussionen men varken jag eller Ma förstod något så vi satt tyst och tålmodigt och väntade. Vi hade tankar på att hoppa av och ta en moppe istället men insåg snart att vi inte var så sugna på att klättra över folk och att våra väskor låg längst ned i botten… Det visade sig i alla fall var tjafs om betalning och det gällde sisådär 100 dollar. Tillslut löste det sig men det är oklart hur det var och vem som hade gjort fel. 

Efter att ha stått still i 45 min var vi i alla fall tacksamma att åka vidare och var snart framme vid hamnen. Vi fick snabbt gå på båten och åka iväg. Det tog ca 45 min till första (och minsta) ön Koh Rong Samloem och sedan ytterligare ca 20 min till ön Koh Rong där vi nu befinner oss.

Vi kom fram till Koh Rong och fick ta båt igen vidare till stranden vi bokat boende på, Sok San Beach. Det är verkligen ett paradis vi kommit till. Det klaraste vatten och den mest finkorniga vita sand jag sett! Helt fantastiskt och väldigt fotogeniskt. 

Vi fick gå en liten bit för att komma till boende, Angkor Chom som vi bokat hemifrån. Vi blev välkomnade av en man och en kvinna som var lite förvirrade men frågade om vi bokat hemifrån och om vårt bokningsnummer. Tyvärr hade dom inte det rum vi bokat men när vi vägrade ge med oss om att få ett mindre rum fick vi istället två rum brevid varandra och med gemensam terass. Vi tyckte något var väldigt lurt med mannen på hotellet som upprepade gånger pekade längre bort på stranden och sa att vi absolut inte fick säga till hans chef att vi fått två rum istället för ett. 

Glada över att ändå vara framme ställde vi in våra väskor och gick ner för att bada och sola. Helt underbart! Skönt i vattnet och över 30 grader varmt i luften. Vi bestämde oss ändå för att gå iväg o kika lite längre bort och vår hotellkille försökte övertala oss att vi skulle stanna och hänga på deras strand och resturang. Ju mer han tjatade, skrattade och skojade desto mer kände jag att jag ville gå åt det hållet han inte ville att vi skulle till. 

Så vi gick iväg och mycket riktigt. Det ställe vi kom fram till var Angkor Chom, det boende vi bokat. Han kunde visa vår bokningsbekräftelse och talade om att den andra killen brukar lura hans gäster.

 Vi hade redan betalat 175 dollar och trodde inte vi skulle få tillbaka dom, men bestämde oss för att ta ett ordentligt snack med han som lurat oss. Ägaren på boendet vi bokat sa dessutom att han var tvungen att debitera oss på våra pengar även om vi inte bodde där… Han nämnde också att dom andra som blivit lurade inte fått tillbaka några pengar.

Vi gick o pratade med luraren och fick tillslut tillbaka våra pengar. Han var inte glad och dessutom riktigt otrevlig – så nu kan jag inte annat än att varna dom som tänkt besöka Koh Rong för boendet Sok San New Beach Bungalows. Bo INTE där. Ett av hans krav för att vi skulle få tillbaka våra pengar var att vi inte skulle berätta det här för någon. Dessutom ville han debitera oss 4 dollar för att vi legat på hans strand en timme men jag vägrade. Idiot! 

Efter att vi kommit tillrätta på vårt riktiga boende (som är väldigt trevligt) har vi badat, hängt på vår uteplats, jag har läst i en av mina böcker och  sedan gick vi på wifijakt. Promenerade ca 15 minuter och kom fram till ett supertrevligt ställe med jättebra internet, goda drinkar och god mat! Där blev vi kvar några timmar. 

Har nyss kommit tillbaka till vår bungalow och fick lysa med ficklampa på mobilen för att överhuvudtaget se stigen vi gick på. Väldigt lite belysning här och runt kl 22 stängs elen av. 

Tagit ett kvällsdopp och nu ska jag läsa en stund innan läggdags, Ma sover i hängmattan på terrassen och jag lyssnar på vågorna och kliar sönder mig pga myggbett under tiden jag skriver det här. 
Fantastiskt ställe, otroligt vackert. Åk hit! 

Vill ni se bilder hittar ni mig på instagram @louisechf 

Ett svar på ”Lurade på 175 dollar ”

  1. Tur du har skinn på näsan och är envis, pengarna vill man ju inte slänga bort i onödan. Men var det inte svårt att få allt genomfört till er fördel med tanke på språket?

Lämna ett svar