Upplevelsen av nattbuss

Imorse kom vi fram till Siem Reap efter ca sju timmars bussresa. Jag SOV ca sex timmar – skulle kunna tänka mig att åka sovbuss JÄMT om det gick, är alltid avundsjuk på dom som lyckas sova sig igenom långa resor! Dock lite tråkigt också för bussen var ju ganska mysig. Jaja. 

Väl på plats i Siem Reap så började det regna. Det har regnat ganska många dagar nu och även om vi har hittat på annat så ÄR jag verkligen besviken. Jag vill ju sååå gärna kombinera allt det här andra med min favvoaktivitet på semestern: sol- och bad. Längst in i hjärtat är jag nog en charterresetjej. Eller en solsemestertjej. Eller vafan, en som tycker om att sola i alla fall. 

Vi kom fram till vårt boende (Funky flashpacker) strax innan 7 och fick inte checka in förrän kl 14. Vi käkade lite frukost (avokadotoast!) och har mest bara hängt. Hängt i baren, hängt i resturangen, hängt i sovsalen… 

Sovsalen ja. Vi bor med 30 andra i ett rum dom döpt till London, för 6 pund per säng, rent o fräscht och vi pratade med en granne i sängen snett emot från Kanada som berättade att tjejerna som hade våra sängar innan oss också var svenskar. Fun! 

Vi har varit på nattmarknad ikväll, jag tog en halvtimmes ryggmassage för 4 dollar och så shoppade vi. Det är något konstigt när man är utomlands och speciellt när det är så billigt. Man köper liksom alldeles för mycket, och i alla fall jag får så konstig smak när jag är utomlands. En helt annan stil än hemma. Risken är väldigt stor att komma hem med något som helt enkelt inte alls är lika snyggt hemma som här. 

Om det ens får plats på hemvägen – att resa med ryggsäck är en helt ny utmaning på shoppingfronten! 

4 thoughts on “Upplevelsen av nattbuss

  1. Eget hänglås? Men hade n iverkligen tänkt på det innan bussresan, det kanske ingick idin perfekta planering också?

    1. Samma hänglås som vi har på handbagaget när vi är ute, tar alltid med värdesaker när vi går ut. På bussturen låg stora väskan under bussen:)

  2. En liten undran bara. När ni sover tillsammans med så många andra, Var gör ni av ert bagage då Man vill ju att allt skall finnas kvar när man vaknar. Likaså när ni är ute på era äventyr på dagarna, ni kan ju inte gärna gå omkring med en ryggsäck på ryggen hela tiden. Finns det skåp att hyra till förvaring ? Kram.

    1. Hej Farmor! Under våra sängar finns stora förvaringsskåp man kan sätta eget hänglås på. Där får stora ryggan och mer saker plats 🙂 Kram

Lämna ett svar