En ny destinaton – den sista 

Imorse klev vi upp i ganska god tid för att göra oss klara för att lämna Kambodja, jag packade igår och kunde mest chilla fram till avfärd. Vi valde att ta flyget till Bangkok eftersom vi gör vår resa under kort tid och med begränsade tidsmarginaler för oväntade händelser och bokade flyget redan hemifrån. 

Halvvägs till flygplatsen kom min kompis på att hon glömt sin plånbok i förvaringsskåpet på hostelet så vi fick vända och åka tillbaka och tur var väl det för hon hade även glömt systemkamera, objektiv och en påse med kläder. Woops.

Framme på flygplatsen i tid i alla fall – hann både kolla taxfree och käka mat. 

Flygresan med AirAsia tog ca 1h, smidigt men resten av resan mot hotellet var lite seg. Först en timme i kö på flygplatsen för att komma igenom passkontrollen och taxin satt fast i bilkö i ca 50 minuter påväg ut från flygplatsen. Är inte förvånad, trafiken i BKK är jag bekant med sedan tidigare. Totalt tog taxiresan ca 1.5h från flygplatsen till vårt hotell Center Point Silom och kostade 300 bath.

Blev positivt överraskade när vi checkade in – fick gratis uppgradering till ett rum med balkong och utsikt över floden Chao Phraya. Lyxen fortsatte med en hisskille som hjälpte oss hitta till vår våning, en annan kille som kom upp med våra ryggsäckar och vi dog typ av glädje när vi öppnade dörren till vårt rum:

Superstort med kök, massvis med speglar, fotöljer, kyl och frys, badrum med både dusch och badkar och så en härlig balkong med fantastisk utsikt. Efter att ha bott som vi gjort dom senaste veckorna så är det här verkligen lyx för oss även fast det bara är ett mellanklasshotell. 

Vi har bott i enkla bungalows (hyddor!), doorms som vi delat med 30 andra personer, duschat på rekordtid, fått sömnen störd av både sleepwalkers, fest, tuppar som gal och mopeder som drar förbi, borstat tänder med främlingar och haft ödlor som närmsta sängkamrat med bara ett myggnät som skiljt oss åt, och även om det har haft sin charm och vi har trivts så är det verkligen skönt att ha lite lyx nu: 

Packa upp väskan, dricka kallt vatten direkt från kylen, ta en lång dusch, styra ac:n själv, ha TVÅ huvudkuddar, kunna strosa runt i underkläder, sova utan öronproppar!!!! Amazing. 

Efter att vi gjort oss lite hemmastadda svängde vi förbi Starbucks (som tillsammans med bla Robinson departmentstore ligger under hotellet), köpte en iskaffe och promenerade iväg på upptäcksfärd. Hittade en liten gata med en enkel resturang (utomhuskök, plaststolar och bord) där vi åt fried chicken with cashewnuts för bara 100 bath, ca 26 kr och en god Singha, thailändsk öl, för 50 bath. 

Vi har även testat SkyTrain som gick supersmidigt och strosat runt på MBK. Bra start på vår Bangkokvistelse! Och inte en regndroppe så långt ögat kan nå… Vi älskar Thailand o Bangkok

Lämna ett svar