Byt ut potatisgratängen mot ett kolhydratssnålare och snabbare alternativ – Vitkålsgratäng!

🥄 1 kg vitkål

🥄 1 gul lök

🥄 1/4 purjolök

🥄 2 vitlöksklyftor

🥄 3 dl vispgrädde, 40%

🥄 2 dl crème fraiche

🥄 150 gram riven ost

🥄 50 gram smör

🥄 Salt och peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål, hacka löken och pressa vitlöken. Vispa ihop grädde och créme fraiche i en bunke, blanda i salt och pepper, var inte rädd för att krydda ordentligt. Smörstek vitkål och lök i stekpanna tills det mjuknat. Lägg kålen och löken i en ugnssäker form, häll över blandningen av grädde och cremé fraiche. Täck med riven ost och grädda ca 25 min i ugn. Dekorera gärna med något grönt inför servering – på bilden har jag purjolök.

Supergott att servera till en grillad köttbit eller kanske till en god korv! Magiskt gott.

Lämna ett svar