Jag älskar nötter och har även fått upp ögonen för sojabönor som finns att köpa färdigrostade på påse i affären, men det är (som bekant!) både roligare och mer ekonomiskt att rosta själv hemma och då kan du också variera dig i det oändliga med olika kryddningar. Kul!

Vad är då sojabönor för något? Sojabönan är en baljväxt som är fullproppad med protein (det är ett komplett protein för dig som är vegetarian eller vegan), vegetabiliskt fett samt innehåller gott om vitaminer och mineraler.

Så är det även ett oootroligt jättemumsigt lättlagat och knaprigt snack för ALLA TILLFÄLLEN!!!

Nu borde du vara lika övertygad som mig att du ska rosta dina egna sojabönor genast, så här kommer receptet.

🥄 200 g sojabönor

🥄 1 msk olja

🥄 1 1/2 tsk salt

🥄 2 msk valfri krydda, ex chilisalt, paprikapulver, cayennepeppar, svartpeppar, franska örter – valet är ditt

Gör såhär:

Lägg sojabönorna i blöt i en skål med vatten över natten,

Sätt ugnen på 200°C,

Häll av blötläggningsvattnet och blanda dem med olja, salt och valfri krydda. Lägg bönorna på en bakpappersklädd plåt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Rör om då och då, de ska få rejält med färg, men inte smaka bränt,

Stäng av ugnen och låt bönorna stå kvar och torka i eftervärmen en liten stund! Färdiga att avnjutas direkt eller att ta med när du är i farten.

Ha en mysig snacksstund!

Lämna ett svar