Hej! Skriver från jobbet, klockan är snart 03 och nattens näst sista paus. Gjorde en sååå god vegetarisk middag ikväll, (inspirerad av Zeinas Kitchen men på mitt eget vis) nämligen en butter halloumi. Jag älskar halloumi men min sambo gillar de tyvärr inte – det går ju bra att byta ut osten mot den klassiska kycklingen om man vill det såklart. Såsen var det i alla fall restaurangklass på enligt honom 😉

Testa gärna receptet. Det är SÅ gott!

Du behöver:

🥄400 gram halloumi

🥄50 gram smör

🥄1 pkt krossade tomater

🥄1 dl vatten

🥄 2 st gul lök

🥄1/2 msk färsk riven ingefära

🥄3 vitlöksklyftor

🥄2 msk tomatpuré

🥄1 tsk gurkmeja

🥄1 tsk chilikrydda

🥄1,5 msk garam masala

🥄1 tsk salt

🥄3 dl grädde

🥄1 msk socker

Till servering:

Färsk koriander, ris och naanbröd.

Gör såhär:

Häll krossade tomater, tomatpuré, lök, riven ingefära, finhackad vitlök, vatten och alla kryddor i en matberedare. Mixa allting tills det är väl blandat.

Skär halloumi i stora bitar och stek med smör i panna med höga kanter tills den fått fin färg.

Häll ned såsen i en kastrull och låt puttra i ca 20 minuter, tillsätt sedan grädde och socker och koka i ca 10 min till. Blanda ihop allting och häll sedan den färdiga såsen över halloumin och låt allting puttra i ca 5 min. Servera med ris och naanbröd. Smaklig måltid!

4 svar på ”Indisk butter halloumi – lättlagat och snabbt”

  1. Ser gott ut och tror säkert att det är riktigt gott, det brukar det mesta du tillagar bli. Men själv gillar jag bara att äta sådana rätter, inte tillaga. Eftersom jag är gammaldags vill jag inte göra rätter med så många olika ingredienser, även om det blir en extra piff på maten. För min del nöjer jag mig med mat som bara innehåller några goda kryddor som sätter piff på mina rätter.

    1. Jag förstår det Farmor! Tycker själv att det är mycket ingredienser och då har jag ändå skalat av och förenklat receptet, gjort en egen variant av flera andra jag sett. Enkelt ska det vara. Kram!

Lämna ett svar