Inlägget innehåller annonslänkar

Hej!!! Intensiv jobbhelg här men har sovit så himla gott idag – är så utvilad! Det magiska knepet var:

1) drick inget kaffe och max 1 glas vatten på hela natten

2) koppla ur ringklockan hemma

3) använd öronproppar

Så nu är jag piggare än på länge. Ikväll ska vi äta rester från igår (kasslergratäng med vitlökssås) men i sann halloweenanda vill jag tipsa om en vegansk gryta med butternutpumpa, kokos- och saffranscurry. Receptet hittar ni HÄR.

Tänkte även visa några favoriter jag har i köket för er! Det mesta på rea just nu faktiskt.

Superfina skålar i melamin, du hittar dom HÄR och finns i flera olika färger. Dom här rosa är nya, jag använder mina i princip dagligen och har dom i rött också (i andra storlekar bör tilläggas). Jag fick dom i julklapp när jag flyttade hemifrån för 11 år sedan och dom ser fortfarande nya ut. Den kvalitén!!! Finns även lock att köpa till HÄR. Skålarna och locken är på rea just nu.

Min favoritgryta! Har haft den i väldigt många år, kanske 5-6 år och använder den till det mesta. Grytor och gratänger, one pot pasta, grytbröd osv. Bra investering! Du hittar den HÄR. Är på rea och finns i många olika färger, storlekar och former.

En gjutjärnspanna bör finnas i varje hem. Denna på bilden har jag ärvt från min gammelmormor. Ni hittar olika gjutjärnspannor HÄR. Använder den ALLTID, förutom till att steka ägg, omelett och äggröra då jag använder en stekpanna med keramikbeläggning, sådana hittar ni HÄR.

Om ni undrar ang det återkommande lila ljuset på mina bilder så är det ljuset från Cs växtlampor ni ser. Han blir hysterisk om jag drar ut kontakten och speciellt när jag glömmer sätta tillbaka den 😉

Vår köksassistent som vi haft i ett år nu. Vi köpte den i färgen mattsvart och med stora tillbehörspaketet. Finns att se HÄR. Vi använder den mest till olika degar men även till att mala köttfärs, pressa juice och som visp.

Våran fina kaffebryggare som används flitigt här hemma dagligen. Ni hittar den på rea HÄR i färgen mattsvart som vi har. Smidigt med avkalkningsfunktionen, men hade det inte varit för att vi ville ha just den färgen hade vi nog valt en annan, billigare modell. Moccamaster har otroligt bra rykte och alla som köper Moccamaster får dessutom 10 års garanti! Jag älskar att köpa saker som jag kan ha i mååånga år framöver och försöker välja kvalitet framför kvantitet.

Så himla roligt att visa favoriter, kommer på fler och fler när jag sitter här och funderar. Men nu ska jag göra mig klar för att först åka till kyrkogården och tända ljus och sedan åka och jobba.

Har ni några favoriter i köket som ni återvänder till om och om igen, som liksom ger er anledning att aldrig mer behöva köpa nytt?

Hoppas att ni får en mysig lördagkväll! Kram på er

Lämna ett svar