Rotfrukter med kall vitlökssås

Hej!

Tanken idag var att vi skulle äta fläskfilé. Men vi glömde ta fram det ur frysen imorse när vi kom hem från jobbet så vi körde en vegetarisk middag ikväll. Enkelt och gott!

Älskar plåtmat, om man vill kan man ju slänga på lite lax eller marinerad kyckling tillsammans med rotfrukterna. Jag har ett superenkelt plåtmatsrecept med kyckling, blomkål och hasselnötter HÄR.

Potatis, morötter, jordärtskocka, palsternacka, gul lök och feta ost. Kokade rotfrukterna i 10 minuter och la dom på en plåt tillsammans med en örtolivolja som vi köpte på Rhodos. Sedan fick det gå i ugnen i ca 25 minuter.

Till rotfruktena serverade jag en sååå god kall vitlökssås med mynta. Ni måste testa! Om ni inte har mynta hemma så byt ut mot någon annan god ört, tex basilika. Vi har massor av örter i frysen som vi odlade i somras. Tacksamt att kunna plocka fram till maten nu!!!

Kall vitlökssås med mynta

🥄1,5 dl creme fraiche

🥄1/2 dl majonnäs

🥄2 klyftor vitlök

🥄3 msk citronsaft

🥄2 msk mynta

🥄En skvätt olivolja

🥄Salt och peppar

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser förutom olivoljan. Ringla den över och strö över lite mynta. Smaklig måltid och lycka till ✨

Den här såsen passar till det mesta. Kyckling, lax, som dipp till chipsen, till en god biff…POMMES!!!

C håller på för fullt med vår platsbyggda bokhylla just nu och jag ska göra mig klar för att åka och jobba inatt. Sedan är jag långledig men C jobbar så vi får se hur långt vi kommer med renoveringen nästa vecka. Jag ska i alla fall försöka måla och möblera lite.

Kram på er!

Lämna ett svar