Kräftsoppa till middag ikväll! Wow – C var skeptisk men även han gillade soppan. Så enkel och dessutom går det fort att tillaga. Vi hade pannkakor till efterrätt men annars fungerar det ju med ett gott bröd också, tex mina brödsnurror.

Krämig kräftsoppa:

4 portioner

🥄350 gram kavli kräftost

🥄2 dl creme fraiche

🥄1/2 purjolök

🥄2 morötter

🥄1 liter vatten

🥄1 dl vitt vin

🥄1,5 grönsaksbuljongtärning

🥄1 burk kräftstjärtar

🥄Färsk dill

🥄Smör till stekning

🥄Salt och peppar

Gör såhär:

Skiva purjolök och riv morötterna. Stek i smör till dom mjuknat, tillsammans med salt och peppar. Häll på vatten och smula ned buljongen. Koka i ca 5 minuter. Tillsätt sedan vin, kräftost och creme fraiche. Koka upp allting igen och smaka av med mer salr och peppar. Lägg i kräftstjärtar och dill precis innan servering.

Stek purjolök och morötter i smör

Tillsätt vatten, buljong

Tillsätt vin, mjukost och creme fraiche. Låt allt koka upp. Smaka av med mer salt och peppar.

Smaklig måltid och lycka till ✨

Ett svar på ”Ljuvligt god och krämig kräftsoppa”

Lämna ett svar