Åh så mycket roligt julgodis det finns! Både att köpa men även att göra själv såklart. Jag gjorde rocky road igår och ska dela receptet till er här tänkte jag.

Mina julgodisfavoriter!

Rocky road:

🥄600 gram mörk choklad

🥄1påse dumle

🥄1dl cashewnötter

🥄2dl jordnötter

🥄2dl mini marshmallows

🥄2dl smarties (att toppa med)

Gör såhär:

Smält chokladen över vattenbad. Rör i samtliga ingredienser förutom smarties och blanda väl. Bred ut smeten på en plåt/ugnsform med höga kanter (andvänd bakplåtspapper i). Strö smarties över smeten. Låt stelna i kylskåpet och skär sedan upp i bitar, gärna stora och ojämna, kantiga och skeva! Ät och njut! Mums! ❤️💜🧡💛💚💙 Vill du så kan du självklart byta ut nötterna – vet att många använder pistagenötter i Rocky Road. Lycka till ✨

Titta här också vilka roliga godisgranar jag hittade idag i affären från Ahlgrens bilar!

Smakar precis som vanliga Ahlgrens bilar men sååå söta som julgranar tycker jag. Har ni testat dom?

Ett tredje tips är dom här snögubbeglassarna jag hittade på Lidl. Passar så bra nu till jul!

Har ni något tips på annorlunda/extra gulligt ätbart till jul får ni gärna kommentera. Älskar sånt!

Nu ska jag snart hem till en kompis. Kram!

Lämna ett svar