Hej!

Blev så sugen på köttfärssås igår kväll. Vanligtvis gör vi med rött vin och oxfond, men receptet går lätt att ändra så istället tog vi vitt vin och italiensk kalvfond. Jättegott!!! Vill ni testa rödvinsvarianten så uteslut grädde och tillsätt dubbel mängd passerade tomater istället.

Köttfärssås med vitt vin, 4 portioner:

🥄500 gram köttfärs

🥄Smör att steka i

🥄1 stor gul lök

🥄1 klyfta vitlök

🥄2 msk tomatpuré

🥄3 msk italiensk kalvfond

🥄2 dl vitt vin

🥄500 gram passerade tomater

🥄3 dl grädde

🥄Salt och peppar

🥄Basilika

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull. Bryn finhackad lök och vitlök på låg värme i smöret. Tillsätt salt, peppar och tomatpuré. Bryn sedan färsen till den fått färg, tillsätt därefter vinet och låt det koka upp. Häll i kalvfond, passerade tomater och grädde. Krydda med mycket basilika, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Låt småkoka ca 30 minuter. Servera med pasta och riven parmesanost. Smaklig måltid och lycka till ✨

Ett svar på ”Köttfärssås med vitt vin”

Lämna ett svar