Dan före dan!

Traditionsenligt tillsammans med systrar och familj, men inte i år eftersom vi jobbar, min äldsta syster firar i Båstad med släkten på sina sambos sida, min andra syster har inte sina barn denna julen, dom är hos sin pappa.

Åh vad jag längtar till nästa år när vi alla ska samlas igen! Jag har jobbat varenda jul dom senaste 5-6 åren med undantag för när jag satt vak hos min Morfar som gick bort för två år sedan. Planerar ett hejdundrande julfirande hemma hos oss nästa år – i kombination med julledighet såklart!

Ikväll har vi ätit pepparbiff, potatis- och broccoligratäng, congacsås och vitlökssmörstekt sparris. Spelat ettans Bingo och hinner förhoppningsvis spela tvåans bingo också innan vi ska till jobbet. Jag har gjort en enkel juldukning inför imorgon, Christian har griljerat en skinka och vi har förberett delar av maten – för jo, det blir ett litet julbord här hemma också, trots att vi jobbar.

Congacsås, 4 portioner:

🥄1 schalottenlök

🥄1 msk smör

🥄3 msk konjak

🥄2,5 dl vatten

🥄3msk kalvfond

🥄2 msk vetemjöl

🥄1 dl vispgrädde

🥄2 tsk soja

🥄Salt och svartpeppar

Gör såhär:

Skala och finhacka löken. Fräs lök och svartpeppar i smör i en kastrull. Häll på hälften av konjaken, vatten och fond. Koka upp och låt småkoka ca 5 min. Blanda mjöl och grädde och vispa i såsen. Koka ytterligare i 5 min. Smaka av med soja, den sparade konjaken och lite salt. Smaklig måltid och lycka till ✨

Önskar er alla en supermysig uppesittarkväll! Kram

Lämna ett svar