Kikärtsgryta med röd curry, recept HÄR

Hej,

har som vanligt planerat för veckans matsedel i söndags men just idag var det inget bestämt. Blev en enkel och snabb Kikärtsgryta med röd curry till middag. Supergott och det blir så mycket, det som blir över fryser jag in och har vid annat tillfälle.

Har ställt frågan i mina stories på min Instagram hur många som lagar mat varje dag och hittills har hälften svarat att dom gör det och hälften inte. Spännande att höra och intressant att få lite input kring hur andra gör.

En bild från Bilddagboken som ger en bild av vem jag en gång var men vem jag också fortfarande är. I ett matsammanhang och med en kamera i högsta hugg!

Jag lagar helst mat dagligen och försöker att alltid variera den. Mat är ju mitt intresse och har varit så länge jag kan minnas, började redan i väldigt tidig ålder (på ett icke så hälsosamt vis för den 11-åring jag då var). I mina tidiga tonår skrev jag (anonyma!) bloggar, plöjde böcker och engagerade mig i olika forum som diskuterade kost, hälsa (och ohälsa)… Matlagningsintresset väcktes någonstans därifrån och intresset att fotografera och dela med mig av min vardag började nog någonstans på Bilddagboken (minns ni den sidan?) Bloggen väver ihop mina intressen av att fotografera och skriva väldigt bra.

Oj, nu tappade jag tråden, det jag egentligen ville komma till i det här inlägget är att vissa dagar vill man ju bara att middagen ska gå fort att fixa, hur kul man än tycker att det är, men inte alltid så har man inspiration till att laga något nytt eller avancerat. Speciellt inte mellan jobbnätter. Jag försöker verkligen variera maten här hemma och att testa nya rätter och ingredienser. Uppskattar verkligen lättlagat och snabbt men även matlagning där det krävs mer tid och energi, och försöker att balansera det och vara okej med att det blir lite samma samma då och då.

Vissa dagar äter vi left overs och ibland går vi ut och äter. Imorgon är faktiskt en sådan dag då jag tänkte överraska Christian med att vi ska äta ute 😉

Hur gör ni? Och vad äter ni dom dagar ni inte orkar laga eller bara vill slänga ihop något riktigt riktigt snabbt? Kommentera gärna här eller gå in på min Instagram och svara i min story!

Kram

4 svar på ”Hur ofta lagar du mat?”

 1. Jag följde dig på den tiden 🙈 it’s been a long time.

  Jag lagar oftast 8 matlådor, fördelat på en eller två rätter, på söndagar. Äter det till lunch mån-fre, resten av lådorna fördelas till middagar spritt över veckan. En gång i veckan äter jag sushi till middag, annars brukar det bli mackor (senaste tiden med tonfiskröra och avokado) eller typ vegokorv och pommes. Har oftast inga problem med att äta samma sak flera dagar i rad, men vissa veckor känns det tjatigt haha. Jag försöker variera näringsämnen mellan veckorna iaf, även om det inte blir så mycket variation i veckorna 😛

  1. Men åååh vad roligt att du fortfarande vill följa mig, blev så glad nu att läsa det! 😍

   Wow vilket bra upplägg! Så smart 👏🏼Inspirerande. Tack för att du delar med dig. Kram

 2. Jag bor själv så blir ofta att jag gör matlådor. Så när man inte orkar laga mat så har man antingen i frysen eller i kylen och bara ta fram. Men kan hända att jag köper take away med 😇

  1. Så bra!!! 😍 👏🏼 Finns ju inget bättre än att ta fram en hemlagad matlåda ur frysen. Take away är inte heller så dumt då och då 😉

Lämna ett svar