Påväg till min Farmor

Hej hej,

idag har vi varit hos min Farmor. Trodde vi skulle äta räkor och ostar där meeen först var det middag och rabarberpaj till efterrätt.

Sååå god rabarberpaj som Farmor gjort!

Hamnade i en diskussion med min Farmor om att vi inte ger J godis/chips/läsk. Farmor sa att hon har ju ätit det hela sitt liv och inte tagit skada men jag anser att det är onödigt att ge J något hon inte har efterfrågat och ger henne gärna frukt och grönsaker istället som hon älskar. J fyller 3 år i år, vet inte om jag har några läsare med barn här men hur gör ni? Kommentera gärna!

Jag sa också att jag personligen hade önskat mig mer hälsosamma kostvanor hemifrån och därför vill jag såklart ge “våra” barn det. Och sedan avslutade vi den diskussionen 😉

Jag och C äter ofta vad som kan anses “onyttigt” men det är när J har somnat eller inte är här. Nja, lika mycket som Farmor anser att det inte är några problem att ge små barn sötsaker, lika mycket anser jag att jag gör rätt som inte ger det. Vet att du läser Farmor, och vidhåller det du säger att det är tur att alla tycker olika… 😉

Hade en mysig kväll som avslutades med räkor! Mums!!! Älskar det verkligen och önskar att vi åt det mer här hemma, men Christian föredrar burkräkor och det är jag inte förtjust i så oftast blir det inga räkor alls.

Mormor var också med

Hoppas att ni har haft en bra tisdagkväll. Ser att klockan redan är efter 23, woops, tiden går så fort när man är ledig.

Kram!

8 svar på ”Diskussion om socker”

  1. Jag tänker exakt likadant. Men att vi ska introducera det eftersom och då att det blir lördagsgodis och speciella tillfällen.
    Skulle också velat haft en skönare inställning till socker. Då jag lätt blir beroende av det.

  2. Var och en är sin egen lyckas smed. Man behöver ju inte överdriva, men i lagom mängd kan ju inte vara så fel. Men numera är det så mycket nya trender som skall efterlevas. Klart man också äter frukt och grönsaker. Man skall äta det man tycker om och njuta av livet.

  3. Med 1a barnet var det lätt att intr fr godis så tidigt men andra lite svårare då han ville ha det syrran hade. De äter bara på lördagar o de äter inte alls mycket. Vi brukar göra 2 skålar med lite godis i o är det slut så är det. Söt dricka som Cola, Fanta är något våra barn dricker för det har vi aldrig hemma men däremot har loka Crush dricker dom o farmors saft.

Lämna ett svar