En kväll med mycket spridda känslor och många tårar

Ikväll bjöd Christian mig på bio!

Vi såg filmen ”Min Pappa Marianne” som hade premiär i veckan. En film med ett otroligt viktigt tema som berör, men det var inte handlingen kring.att komma ut som transperson eller vikten av att vara sig själv som gjorde att jag grät mig igenom filmen.

Nej, det var snarare Hannas (Hedda Stiernstedt, som spelar Lasses/Mariannes dotter) alla känslor som påverkade mig. Sorg, ilska, kärlek, skuld, skam.

Det berörde varenda känsla i mitt eget registrer. När man vill älska och acceptera utan att riktigt veta hur, den svåra och motsägelsefulla känslan av att snart förlora någon och inte våga berätta allt det där man känner och slåss med inombords, trots att personen som står framför är den man alldeles nyss älskade allra allra mest. Helt oväntat och oönskat är man som främlingar för varandra.

Den bästa vännen, den viktigaste personen. Rädslan för att relationen aldrig ska återhämta sig och att såren aldrig kommer att läka…

Som tur är på film blir det ju ALLTID bra igen, men inte alltid i verkliga livet. Nä, usch, det var tufft att se, även fast jag VET att jag lätt berörs lite extra när jag ser film på bio. Tror däremot inte att alla som ser filmen kommer att deppa ihop som mig ;), men Christian sa att kvinnan som satt brevid honom också grät. ”Där satt jag mitt emellan TVÅ STYCKEN gråtande kvinnor ”.

I övrigt var skådespelarna sjukt bra och filmen innehöll mycket feelgoodkänslor också. Rolf Lassgård var ursnygg som kvinna och jag blev nästan liiite avundsjuk när jag såg hur skickligt han (hon!) la sitt rouge.

Nä, nu är det hög tid för mig att sova, trots ledsenhetskänslor som dröjer sig kvar. Det kommer en dag imorgon också.

Kram på er

Kommentera