Hej!

Hoppas att ni har det bra såhär i mitten av veckan. Jag har kommit hem från jobbet för en timme sedan, precis sminkat av mig och lagt mig i sängen så är snart redo att sova. 2 jobbnätter av 4 avklarade denna vecka.

Inlägget innehåller annonslänk

Igår testade jag att göra mitt recept på köttfärssås i slow cookern, precis som jag brukar fast större mängd (tre gånger så stor!) och lite extra kryddor som en slow cooker kräver. Det går bra att göra receptet i gryta på spisen också, på ca 30-45 minuter men helst uppemot 2 timmar men då kan man behöva fylla på med mer vätska under tiden.

Till köttfärssåsen igår åt jag ”superpasta”, gjord på linser, majs, sötpotatis och ägg. Finns att köpa HÄR.

Jag gjorde en stooor laddning köttfärssås, vi åt det till middag igår, jag har även fryst in och så planerar jag lasagne till helgen. Har man inte tid eller lust att göra lasagne kan man servera köttfärssåsen och spagettin med lite bechamelsås och parmesanost så har man nästan en lasagne ändå.

Lyxig vardagsmat! Köttfärssåsen liksom smälter i munnen och är sådär mustigt god av vin och oxfond. Den som önskar kan självklart utesluta vin eller minska mängden.

Köttfärssås i slow cooker,
🥄1,5 kg köttfärs
🥄2 st paket à 500 gram passerade tomater
🥄3 st gul lök
🥄2 klyftor vitlök
🥄0,75 dl koncentrerad oxfond
🥄1,5 dl tomatpuré
🥄3 dl rödvin
🥄1 msk basilika
🥄Salt och peppar

Gör såhär:
Finhacka den gula löken. Lägg köttfärsen i grytan, lägg i lök, pressa i vitlök, häll på tomatpuré, passerade tomater, koncentrerad oxfond och 2 dl rödvin. Krydda med basilika, salt och peppar. Välj ”SLOW” och sätt på 8 timmar. När det är 30 minuter kvar, tillsätt det sista av rödvinet. Smaka av med mer salt, svartpeppar och ev basilika.

Tror att det funkar bra att köra denna kortare tid också när man använder tinad färs men eftersom jag ändå sov fick den gå länge som den gjorde.

Bechamelsås,
1 liter:
🥄50 gram smör
🥄5 dl vispgrädde
🥄5 dl mjölk
🥄3 msk mjöl
🥄0,5 tsk vitpeppar
🥄0,5 tsk muskot
🥄1 tsk salt

Gör såhär:
Smält smör på låg värme och vispa ner mjöl. Häll i resten av ingredienserna lite i taget och vispa så det inte blir några klumpar av mjölet, höj värmen och låt koka ihop till en bechamelsås. Vispa ordentligt och se till att det inte bränns. Smaklig måltid och lycka till ✨

Nu går ögonen snart i kors här och jag ska upp tidigt. KRAM på er så länge

Ps, recept på köttfärssås med vitt vin hittar ni HÄR

5 svar på ”Mustig köttfärssås i slow cooker”

Lämna ett svar